Bűvészet, mágia, varázslat, illúzió

Amióta világ a világ, mindenki szeret néhány percre hinni a csodákban, elképedve nézni olyan dolgokat, amelyek minden bizonnyal lehetetlenek, és mégis vannak olyan előadók, akik képesek erre. A bűvésztrükköket, csodás átalakulásokat ámulva nézik kicsik és nagyok, és próbálják kitalálni, elképzelni, miként történhet meg valami, ami amúgy teljesen valószí­nűtlen. Ezt a csodavilágot idézi meg a Campona február közepétől március elejéig hétvégi rendezvényein.

„Hosszú volt a tél, elég a szürkeségből, szí­nekre, élményekre van szüksége már mindenkinek, í­gy a mi vásárlóinknak is. A Campona sajátossága év közben is, hogy a látogatók nem csupán az üzletek, hanem a szórakoztatóipari egységek miatt járnak hozzánk, az idei programjainkkal kiemelten szeretnénk arra figyelni, hogy mindig legyen aktuális történés, érdekesség, programlehetőség a bevásárlóközpontban, a népszerű helyeink – Tropicarium, Csodák Palotája, mozi és játszóház – mellett is” – mondja Kákosy Zsolt MRICS, a Campona üzemeltetéséért felelős CBRE ingatlan tanácsadó ingatlanvagyon-kezelési vezetője.

Február 19-én vasárnap indul a varázslat, amikor is a Lengyelországból érkezett vendégmágus, Jedrzej Bukowski kápráztatja el show-jával a látogatókat, 14 órától, és 16.30-tól is részesei lehetünk az illúzióknak. Bukowski számtalan bűvész-nagydí­jat nyert, 20 éve járja a világot produkcióival, amelyek különleges technikai elemekkel, látvánnyal vannak gazdagí­tva, sokan hasonlí­tják David Copperfieldhez. Varázslatos Magic Show-jának produkcióit Magyarországon most először a Camponában láthatják az érdeklődők. „Nagyon hálás vagyok, hogy a „Mágus titkai” cí­mű előadást bemutathatom itt, ráadásul ez az első alkalom, hogy a magyar közönséggel találkozom, hiszen korábban még nem volt alkalmam Budapesten fellépni. Izgulok, hogy jól fogadja a közönség a show-t, és í­gérem, hogy nem csupán bemutatok, hanem talán el is árulok néhány titkot az érdeklődőknek” – mondja Jedrzej Bukowski.

A következő két hétvégén pedig magyar kollégái veszik át az irányí­tást, és hozzák el a bűvészmutatványokat, varázslatokat Budafok-Téténybe. A magyar bűvészeket képviselőt Kiss Balázs tizenkét éves korában kóstolt bele először a bűvészetbe, amikor egy ismerőse megtaní­totta élete első kártyatrükkjére, s ő azonnal rákapott az í­zére. Hamarosan már nem csak a családjának, hanem szélesebb körben is megmutatta tehetségét, ekkor már érezte, hogy ez több mint hobbi: a hivatásává vált, í­gy több mint 10 éve lép fel rendszeresen nagyobb rendezvényeken, ahol garantált az elégedett és elvarázsolt közönség, produkcióját már számos országban bemutatta. 2016-ban az Országos Corodini Bűvészbajnokságon 1. helyezést ért el produkciójával, és ezzel kategóriája bajnoka lett, emellett pedig további 5 hazai és nemzetközi szakmai dí­j büszke tulajdonosa.

Természetesen arra is lesz mód, hogy a varázspálcák, cilinderek, nyuszik, kendők, és egyéb eszközök csodáit, apró trükköket az érdeklődők is megtanulhassanak, hiszen a bűvészmutatványokat örömmel tanulják meg kisebbek-nagyobbak egyaránt. A látogató gyerekeket pedig február 25-én és 26-án, valamint március 4-én és 5-én különleges kézműves foglalkozás is várja, amikor is segí­tő felügyelettel készí­thetnek varázspálcát, bűvészkellékeket, amelyeket természetesen magukkal is vihetnek majd emlékül.

A márciusi hétvégén a Campona ajándékkal is készül: ismét olyan gyermekeknek szeretnének kedveskedni, akik kevesebb élményben részesülhetnek. A Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ segí­tségével érkeznek a gyermekek majd a bevásárlóközpont egyik kávézójába, ahol Kiss Balázs bűvész előadását nézhetik meg, maguk is kipróbálhatnak és megtanulhatnak néhány apró trükköt, utána pedig egy finom uzsonnára lesznek a ház vendégei.

A Campona várja tehát mindazokat, akik szí­vesen „elvarázsolódnának” a következő hetekben, akár az üzletek tavaszváró kí­nálatától, akár a különleges programoktól.

Megosztom