Sztárok énekeltek a kis betegekért

Adománygyűjtő rendezvényt tartott december 11-én az Út a Mosolyért Alapí­tvány az Adventi íœnnep a Bazilikánál rendezvénysorozat keretein belül. A szervezők az egész napos eseményen ünnepi programokkal, harminc sztárfellépővel és egy nagyszabású flashmobbal várták az adományozókat és a látogatókat. A vasárnap összegyűlt adományokkal együtt megközelí­tőleg húszmillió forintnyi támogatás érkezett az alapí­tványon keresztül a Heim Pál Gyermekkórház súlyosan sérült, tartósan lélegeztetett betegeinek támogatása céljából.

December 11-én tömegek sereglettek össze a Szent István-bazilika előtti téren azzal a céllal, hogy mosolyt csaljanak a beteg és hátrányos helyzetű gyerekek arcára. Az Út a Mosolyért Alapí­tvány által szervezett adománygyűjtéssel egybekötött rendezvény célja a Heim Pál madarász utcai kórházának a támogatása volt – egy új, korszerű lélegeztetési környezetet kialakí­tása annak érdekében, hogy a kórház az ország egész területéről, a gyermekintenzí­v osztályról fogadhassa a kritikus állapotú gyerekeket.

Az esemény dí­szvendégei olyan gyermekotthonban élő gyerekek voltak, akik egy varázslatos napot tölthettek el az ünnepi forgatagban: ismert személyekkel készí­thették el saját karácsonyfadí­szeiket, korcsolyázhattak a korcsolyapályán, hí­res zenészekkel énekelhettek együtt (az eseményen fellépett többek között Wolf Kati, a Wellhello, Johnny K. Palmer, Kállay Saunders András és Vastag Csaba). A vidám programok csúcspontja az a nagyszabású flashmob volt, amelynek keretében Hevesi Tamás, Szulák Andrea, Veres Mónika Nika, Kollányi Zsuzsi, Berkes Olivér és Kasza Tibor vezénylésével Leonard Cohen világhí­res dalát, a Hallelujah-t adta elő a tömeg.

Az alapí­tvány mindig egy alapproblémára keres hosszútávú megoldást. A gyerekek mosolya nagyon fontos nekünk, í­gy 100-120 gyereket hoztunk ki gyermekotthonokból. Szí­nes programokat állí­tottunk össze nekik, hogy kis karácsonyi varázslatot csempésszünk az életükbe, miközben azon dolgoztunk, hogy minél több adományt gyűjtsünk össze a Heim Pál Gyermekkórház lélegeztetési osztályának berendezéséhez” – mondta el az Út a Mosolyért Alapí­tvány elnöke, Szijjártó-Nagy Szilvia.

A helyszí­nen és az alapí­tvány számláján megközelí­tőleg 20 milió forint gyűlt össze, azonban az adománygyűjtés még nem ért véget. Továbbra is várjuk az Út a Mosolyért Alapí­tvány kezdeményezését támogató felajánlásokat a következő bankszámlaszámra: 10918001-00000087-36910019
Az eddig és a továbbiakban befolyó összegeket a megfelelő körülmények megteremtése érdekében intenzí­v ágyakra, lélegeztető monitorokra, infúziós pumpákra, és egyéb, az intenzí­v terápiához szükséges műszerekre fordí­tják.

További információ az utamosolyert.hu oldalon vagy az alapí­tvány Facebook-oldalán.

Megosztom