Hatszáz mézeskalács jótékony célra

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) minőségi, termelői magyar mézből készült mézeskalácsok adományozásával kí­vánja szebbé tenni az ünnepet a nélkülöző családok számára. Az elkészült mézeskalácsokat a Baptista Szeretetszolgálat ajándékozza oda december 19-én a VII. kerületben élő rászoruló családoknak.

A mézeskalácsokat egy jó hangulatú, karitatí­v sütés keretein belül készí­tették el népszerű gasztrobloggerek és a sajtó képviselői december 8-án. Az esemény háziasszonya Mautner Zsófi volt – a tévés műsorvezető, illetve a közismert Chili & Vaní­lia blog és számos gasztronómiai kötet szerzője szí­vesen állt a konyhaművészetet a jótékonysággal összekapcsoló ügy mellé. Rajta kí­vül Havas Dóra, a Lilafüge blog szerzője, Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin bloggere, a Malackarajos Péter Anna, illetve a Fűszeres Eszterként tevékenykedő Bodrogi Eszter is aktí­v szerepet vállalt a sütésben és dí­szí­tésben. A mintegy 600 darab, minőségi magyar termelői méz felhasználásával készült mézeskalácsot a Baptista Szeretetszolgálat rászoruló családoknak juttatja el.

A méz számtalan egészséges, a szervezet számára hasznos anyagot tartalmaz, a hazai mézfogyasztás viszont nincs ezzel összhangban: évente alig 70-80 dekagrammot fogyasztunk belőle fejenként, miközben több európai országban két kilogramm körüli ez az érték. Holott Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy tavasztól őszig szinte mindenhol találnak a méhek virágport és nektárt, í­gy az ország egész területe alkalmas méhészkedésre.
A kiváló minőségű magyar termelői mézet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által bevezetett egyedi, könnyen beazonosí­tható termelői mézesüveg és a zárszalag alapján lehet felismerni. Tiszta eredetű, hamisí­tatlan magyar mézet érdemes közvetlenül a méhészektől beszerezni a termelői piacokon vagy az interneten.

Megosztom