Legyen szép a rászorulók karácsonya is!

A cél minimum 50 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése, mely több mint tí­zezer családnak jelenthet valós segí­tséget. A vásárlók emellett a 1359-es adományvonal felhí­vásával is segí­thetnek.

A téli időszakban, a karácsony közeledtével háromszorosára nő a Magyar Vöröskereszthez beérkező segélykérő levelek száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészí­tése és biztosí­tása családja számára.

A Magyar Vöröskereszt ezért országos élelmiszergyűjtést szervez december 9-én és 10-én a Tesco 112 hipermarketében. A 400 vöröskeresztes önkéntes olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket gyűjt, melyek hosszú távú segí­tséget jelenthetnek a rászoruló családoknak. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet abban a reményben indí­tja el adománygyűjtési akcióját,
hogy a vásárlók támogatásával 50 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely több mint 10 ezer családnak jelenthet segí­tséget. Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak, még az ünnepek előtt.

A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható. Mindenki, aki felhí­vja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segí­ti a humanitárius szervezet téli krí­zis időszakban végzett munkáját.

Megosztom