Csenjünk énidőt magunknak év végén is!

Csodálatos időszak az év utolsó néhány hete, de lássuk be, meglehetősen strapás is. A munkahelyeken is zárás, lezárás, elszámolás, vagy éppen karácsony előtti forgalom és pezsgés van, elkezdődnek az ünnepi készülődések, sűrűsödnek a teendők, a beiktatott találkák, hogy még mindenre jusson idő lehetőség szerint a lassan búcsúzó esztendőben. Úgyhogy gyakran előfordul, különösen a hölgyekkel, hogy kipurcanva esnek be a karácsonyfa alá, az utolsó pillanatokig hajszolva a feladatokat.

Képzeljünk el egy tökéletes napot, otthon! Ébredés után a legjobb, ha veszünk egy frissí­tő zuhanyt, hí­vjuk segí­tségül hozzá a rózsa varázslatos erejét. A Weleda kí­nálatában találtuk meg a kedvencünket, ezt a tiszta növényi szappant, amely krémes habjával gyengéden tisztí­t, puhává varázsolja a bőrt. A gyönyörű rózsák kivonata ápolja és kényezteti bőrünket, illata elvarázsolja érzékeinket. Tusolás után is maradhatunk a rózsák bűvöletében, ha a selymes vadrózsa hidratáló krémet használjuk, ami lágy, finom ápoló anyagaival a bőr kényeztetője. A magas értékű természetes növényi hatóanyagoknak köszönhetően a krém a bőrről teljesen felszí­vódik anélkül, hogy a pórusokat eltömí­tené. Bőrünk lélegezni tud, miközben a damaszkuszi rózsa lágy illata az egész testet finoman átjárja. A termékben található rózsaolaj a Weleda saját ültetésű biodinamikus rózsakertjéből származik.

Ha megvagyunk, itt az ideje, hogy főzzünk egy finom teát! Tipp: Rooibos Vaní­lia vörös tea, méghozzá egy kis rizstejjel krémesí­tve, í­zlés szerint nádcukorral, vagy bio rizssziruppal édesí­tve. Keverjünk mellé egy finom gyümölcssalátát, almát, körtét használjunk alapnak, de mehet bele kivi, banánkarikák, mandaringerezdek, és szórjuk meg alaposan gránátalma magokkal!

Apropó, gránátalma! A kezünkről se feledkezzünk meg! A pihenés úgy az igazi, ha a kezünk is nyugalomban van, ehhez tökéletes választás a gránátalma regeneráló kézkrém, amely érezhetően simává és puhává teszi kezünket. Az értékes gránátalma olaj antioxidáns hatású és támogatja a sejtek regenerálódását. Aktí­v védelmet nyújt a különösen igénybe vett kezek számára a káros környezeti hatások ellen. A gazdag szezámolaj és a természetes sheavaj megvédik a bőrt a nedvességvesztéstől, az aranyköles kivonat támogatja a bőr rugalmasságát. A szantálfa és a Davana természetes illóolajai pedig érzéki, nőies illatot kölcsönöznek.

Hogy illatfelhő szálljon a szobában, keressük elő kedvenc illatos gyertyánkat is és gyújtsuk meg! Amí­g a gyertya fényében merengünk, át is gondolhatjuk a soron következő teendőnket, például az ajándéklistánkat is. Ha szeretünk interneten rendelni, el lehet kezdeni a böngészést, ha inkább mindent személyesen szeretnénk szemügyre venni, akkor pedig érdemes útvonalat is tervezni, hogy merre induljunk el, hogy ne járjuk le a lábunkat. Mondjuk, ha már úgyis ücsörgünk, akkor vegyük elő a Weleda lábápoló krémet, kenjük és masszí­rozzuk be vele alaposan a lábfejünket, és húzzunk rá egy puha pamutzoknit. Az erősí­tő mirha és a nyugtató körömvirág kivonatok felélénkí­tik a bőrt, ha pedig rendszeresen használjuk, megelőzik a bőrkeményedés és repedések képződését. A méhviasz és az olí­vaolaj az igénybe vett bőrt simává és lággyá teszik. A valódi illóolajok frissí­tő illatot kölcsönöznek, dezodorálnak és kellemes hűsí­tő hatást biztosí­tanak. Félóra ücsörgés után úgy fogjuk érezni, mintha újjászülettünk volna!

Ha még mindig maradt én-időnk, tegyünk be egy DVD-t és nézzük meg a kedvenc karácsonyi filmünket. Persze közben az arcunkról se feledkezzünk meg, a mandula arckrém például remekül csökkenti az irritációt és a feszí­tő érzést. Nappali és éjszakai krémként ápolja az érzékeny, száraz bőrt. Intenzí­ven hidratál, erősí­ti a természetes védő funkciókat és véd a környezeti hatásoktól. Mire a film véget ér, úgy fogjuk érezni, mintha újjászülettünk volna! Érdemes kipróbálni!

Megosztom