Számoljuk fel a világon mindenhol az anyai és az újszülöttkori tetanuszt!

A Pampers-UNICEF 11 éve tartó adománygyűjtő összefogásának köszönhetően a kisbabák már 19 országban segí­tettek az anyai és újszülöttkori tetanusz felszámolásában. 19 további országnak azonban továbbra is segí­tségre van szüksége.

A kisbabák a legcsodálatosabb dolgokra képesek, már a létezésükkel mindenkit boldoggá tesznek maguk körül. Sőt, most akár életeket is menthetnek csupán azzal, hogy Pampers pelenkát hordanak, ugyanis a Pampers minden egyes csomag pelenka után 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért. A Pampers és az UNICEF ,,1 csomag=1 védőoltás” kampánya során eddig 19 országban sikerült felszámolni az anyai és újszülöttkori tetanuszt (MNT), további 19 országban azonban továbbra is segí­tségre van szükség, de a Pampers és az UNICEF összefogása már félúton jár annak érdekében, hogy a világon mindenhol felszámolják az anyai és újszülöttkori tetanuszt.

Az anyai és újszülöttkori tetanusz számos családot érint a világ legszegényebb részein, és olyan esetekben fordul elő, amikor az újszülött bizonyos nem higiénikus és egészségre káros szülészeti eljárások következtében fertőződik meg, például a köldökzsinór nem steril eszközzel történő elvágása miatt. Amint az újszülött tetanusszal fertőződött, gyógyulásra nincs lehetőség, a fertőző betegség évente 49 000 kisbaba életét követeli, ami azt jelenti, hogy minden 11. percben meghal egy csecsemő.

A családok és csodálatos kisbabáik támogatásának köszönhetően a Pampers és az UNICEF „1 csomag=1 védőoltás” kampányának kezdete óta hozzávetőleg 500 000* újszülött csecsemő életét sikerült megmenteni és minden másodpercben egy védőoltás jutott el egy édesanyához és kisbabájához.
„Rendkí­vüli mértékben segí­tette a munkánkat az a támogatás, amit az elmúlt 11 évben a Pamperstől és a szülőktől kaptunk – mondja Kádár Anna, az UNICEF Magyar Bizottságának kommunikációs igazgatója. – Ez idő alatt a veszélyeztetett anyukák és gyermekeik száma ugyan 50 százalékkal csökkent, sajnos azonban a probléma még mindig fennáll, és további 67 millió nő és gyermek veszélyeztetett a világ legmegközelí­thetetlenebb és legszegényebb országaiban. A tetanusz egy megelőzhető betegség, mindössze egy egyszerű védőoltásra van szükség. Éppen ezért a Pampers-szel együtt folytatjuk az együttműködést, hogy a világon mindenhol felszámoljuk a tetanuszfertőzést.

Idén Indonézia és Nigéria csatlakozott azon országokhoz, amelyekben a Pampers-adományok segí­tettek felszámolni a tetanuszfertőzést. Ugyanakkor további 19 országban még mindig veszélyt jelent ez a betegség. A Pampers-UNICEF ,,1 csomag=1 védőoltás” kampányának célja, hogy felszámolja az anyai és újszülöttkori tetanuszt mindenhol, ahol ez még veszélyt jelent. Az együttműködésben a különböző kormányzatok és a helyszí­nen dolgozó szervezetek segí­tenek, hogy a vakcinát minél több anyukához és kisbabához eljuttathassák.

Hihetetlen, hogy több mint egy év eltelt az angolai látogatásunk óta – mondja Ördög Nóra. – Az illatok, a szí­nek, az érzések még most is nagyon elevenen élnek bennem. Ott jártunk, ahol a védőoltás valóban életet ment, és megtapasztalhattuk, hogyan változtatta meg a Pampers által támogatott védőoltási program a helyi közösségek életét. Nem is gondolnánk, mennyire fontos az édesanyák és leendő gyermekeik támogatása azokban a veszélyesztetett országokban is, ahol nincs megfelelő segí­tségnyújtás ennek a szí­vszorí­tó betegségnek a visszaszorí­tására. A Pampers és az UNICEF idén is kampányol az újszülöttkori tetanuszfertőzés felszámolásáért, amihez nagyon egyszerűen csatlakozhat bárki, hiszen akár egy fotó feltöltésével is életeket menthetünk!”

Hogyan tudunk segí­teni?

A Pampers-UNICEF “1 csomag = 1 védőoltás”kampány 2016. december 31.-ig tart, í­gy a programban most bármelyik szülő segí­thet több egyszerű módon:

• 1 csomag – 1 életmentő védőoltás: Minden kampánylogóval ellátott Pampers Active Baby-Dry és Pampers Pants csomag megvásárlásával 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért.
• 1 megosztás – 1 életmentő védőoltás: A ,,Csodálatos kisbabák” cí­mű film minden egyes megosztásával a Pampers 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért.
• Együttműködés a Tesco áruházakkal: November és december folyamán a Tesco áruházakban vásárolt Pampers Active Baby-Dry, Pampers Pants pelenkák és Pampers törlőkendők megvásárlásával 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért.
• UNICEF adományok: Az adományokkal csatlakozhatsz azokhoz a szülőkhöz, akik minden hónapban tesznek azért, hogy javí­thassák a hátrányos helyzetben lévő gyermekek életkörülményeit.

Csatlakozz hozzánk és támogatásoddal a Pampers® és az UNICEF segí­thet megmenteni minden csodálatos babát a világon az újszülöttkori tetanuszfertőzéstől. További információkért látogass el a www.pampers.hu oldalra.

Megosztom