“Hová tűnt az a sok pisi?”

A Pampers bemutatta legújabb továbbfejlesztett Active Baby-Dry pelenkáját. Az új pelenka a Pampers által kifejlesztett 3 különleges nedvességfelszí­vó csatornával rendelkezik, melyek úgy lettek kialakí­tva, hogy a kisbaba éppen olyan szárazon és kényelmesen ébredjen, mint ahogy előző este ágyba került.

A reggelre kényelmetlenre duzzadt, nedves pelenka senkinek sem móka

A szülők rengeteg figyelmet, szeretet és gondoskodást szentelnek annak, hogy kisbabájuk számára a lehető legpihentetőbb alvást biztosí­tsák. A lefekvés előtti jó éjt puszi, a tiszta ágynemű és a puha pizsama kényelmet és biztonságot adnak, de amikor a baba reggelre egy nagy csomóban összeállt, nedves pelenkában ébred, az nemcsak a szülőket érinti kellemelenül. A kényelmetlenre duzzadt, nedves pelenka kihatással lehet a baba alvására. A csecsemők életük felét szinte csak alvással töltik, í­gy akár 12 órán keresztül viselhetik ugyanazt a pelenkát. A babák éjszakái igen mozgalmasak lehetnek, ezért hasznos, ha egy pelenka képes akár 2-3 cumisüvegnyi tejet magába szí­vni. Éjszaka még fontosabb, hogy a pelenka megfelelő szárazságot és védelmet biztosí­tson a babának, megelőzve a nedves pelenka okozta alvászavarokat, hiszen a pihentető alvás hozzájárul egészséges fejlődésükhöz.

„Alvásszükségletünk életünk során az újszülött kortól idős korig csökken – mondja Dr. Gyarmati Andrea, gyermekgyógyász. – Ugyanakkor személyfüggő is, hogy kinek mennyi az alvásigénye, de amennyiben valami zavaró körülmény adódik, bizony senki sem alszik jól. Egy baba nem stresszel, még nincsenek megélhetési gondjai, és ha szeretik és kényeztetik, elegendő étel-italt kap, tisztán tartják, és főképpen jól gondozzák, és sokat fogalakoznak vele, békésen alszik, amikor annak itt van az ideje. De a pihenésbe bármi belezavarhat, ami nem jó a babának. így egy nedves, tele pelenka is kellemetlenségeket okozhat.”

Éppen olyan száraz reggel, mint este

Az új Pampers Active Baby-Dry pelenka 3 forradalmi nedvességfelszí­vó csatornájának köszönhetően akár 12 órányi, egész éjszakán át tartó szárazságot biztosí­t. Neven Kruzljak, a Pampers képviselője elmondta: ,,Az új ActiveBaby-Dry pelenka a 3 nedvszí­vó csatornának köszönhetően a pelenka egész felületén egyenletesen oszlatja el a nedvességet, és minden eddiginél jobban elzárva tartja azt a baba bőrétől, í­gy biztosí­tja az akár 12 órán tartó szárazságot. Telí­tődés közben a pelenka egyenletesen eloszlatja a folyadékot, ezért megtartja formáját és illeszkedését, a megfelelően rögzí­tett csatornáknak köszönhetően nem duzzad fel és nem ázik át, í­gy nagyobb kényelmet nyújt a baba számára, hogy a reggelek épp olyan szárazak lehessenek, mint az esték.”

AZ ÚJ PAMPERS ACTIVE BABY-DRY:

• 3 nedvességfelszí­vó csatorna: a korábbi termékekkel összehasonlí­tva egyenletesebben oszlatja el a nedvességet, í­gy a pelenka kevésbé duzzad fel,

• Rugalmas oldalak: kényelmes illeszkedést biztosí­tanak az egész éjszakán át tartó szárazság érdekében,
• Nedvszí­vó Micro PearlsTM gyöngyök: a nedvességfelszí­vó csatornákban lévő Micro PearlsTM gyöngyök súlyuknál akár 30-szor több folyadékot tudnak elnyelni, í­gy segí­tenek eloszlatni és elzárni a nedvességet akár 12 órán keresztül,
• Gyorsan száradó rétegek: elnyelik és távol tartják a nedvességet a baba bőrtől,
• Selymesen puha fedőréteg : selymes puhasággal öleli körbe a babát és biztosí­tja a megfelelő szárazságot az esti pihenéshez,
• Légáteresztő anyagok: engedik, hogy a levegő körüljárja a baba bőrét.


TÉNYEK AZ ALVíSRí“L:

Miért fontos a baba számára a száraz éjszaka?

• Az éjszakák mozgalmasak lehetnek egy kisbaba számára, í­gy a pelenkáknak még nagyobb védelmet kell nyújtaniuk.
• A kisbabák idejüknek több mint a felét alvással töltik.
• A kisbabák napközben átlagosan 4 órán keresztül hordanak egy pelenkát, mí­g este ez akár 12 óra is lehet .
• A nap folyamán a kisbabák átlagosan 150 ml vizelettel telí­tik meg a pelenkákat. Éjszaka pedig akár 3-4 alkalommal is pisilhetnek, í­gy az átlagos vizelet mennyisége egy éjszaka során akár 240 ml is lehet.
• A kisbabák bőre még alvás közben is érzékeny az érintésre, a fájdalomra és a hőmérsékletváltozásra, ezért a kutatók úgy vélik, hogy a nedvesség is befolyásolhatja a nyugodt alvásukat.

Egészséges alvás a boldog babákért

A szakértők egyetértenek abban, hogy az alvás több módon is hozzájárulhat a baba közérzetéhez. A nyugodt alvás a csecsemők esetében összefüggésbe hozható a baba fizikai és kognití­v fejlődésével, mindennapi hangulatával és társas kapcsolatteremtőképességével.

Megosztom