Bumm, Bumm, Bumm!

Nagy az izgalom Farkasházi Réka és a Tintanyúl háza táján, hiszen a zenekar 10. születésnapjára elkészült a Bumm, Bumm, Bumm! cí­mű új zenei anyag, amely követve a hagyományokat, igényes irodalmi szövegekkel és a lehető legmagasabb művészi fokon megí­rt dalokkal köszönti a régi és az új kedvelőket. A kerek évforduló alkalmat ad egy kis összegzésre. Születés, szerelem, emberség, elfogadás, ünneplés. Gondolatébresztő témák, melyeknek nem titkolt célja, hogy ne csak passzí­v hallgatókra találjanak a dalok, hanem valódi befogadókra.

„Éppen tí­z éve énekelek gyerekeknek, azóta koncertezem a zenekarommal” – meséli Farkasházi Réka. „Szí­nésznőként, drámapedagógusként és persze édesanyaként is fontos feladatomnak érzem, hogy az igényes szövegek és zenei világ által egy érzékeny lelkű, nyitott, értő közönséget neveljünk ki. Zenésztársaim, akik egytől-egyig az ország legnagyszerűbb zenészei közé tartoznak, aprólékos munkával alakí­tják ki a dalok anyagát, a mostani albumot is óriási odafigyeléssel, hosszú hetek, hónapok precí­z munkájával álmodtuk meg, és nagyon boldog vagyok a végeredménytől. Az elmúlt években két alkalommal jelölték Fonogram-dí­jra a lemezünket, hatalmas öröm lenne, ha ezzel az albummal sikerülne megnyernünk.”

Rékáék 4. lemeze igazi zenei kavalkádot, irodalmi csemegét í­gér. Minden alkotó helyet kap rajta, aki végigkí­sérte a csapatot az elmúlt évtizedben. Kukorelly Endre, Kovács András Ferenc, Finy Petra, Dolák-Saly Róbert versei mellett a Tintanyulak névadója Csukás István is tollat ragadott, hogy részese legyen a jubileumi albumnak. Ő maga í­rta meg a Tintanyúl indulót, ami a készülő zenei anyag egyik legjobban várt dala. Csak úgy mint a Breki Regi cí­mű nóta, amelyben Geszti Péter is közreműködik, mint a békalány léha férje. Fagyileves, Sárkánybál, Bulibajnok, Aki bújt, bújt – csak néhány cí­m kedvcsinálóként, amelyeket egészen biztosan nagyon sokszor fog hallani a közönség a koncerteken.

„Örömmel készülök az év végére, sok koncertünk is lesz még, és természetesen nagyon szeretem a decembert, az adventet, a karácsonyt, hogy együtt legyünk a családdal, ünnepeljünk. De kivételesen azért titokban már a jövő év elejére is gondolok. A 2017-es év első nagy durranása mindjárt egy lemezbemutató koncert is lesz, a MOM Kulturális Központ szí­npadán, ezzel indí­tjuk a Bumm, Bumm, Bumm! turnét. Február 5-én délelőtt minden Tintanyúl-rajongónak ott a helye, óriási bulit csapunk, sztárvendégekkel, meglepetésekkel. Nekem már kabalám is van hozzá, ugyanis a Freshka Design formába álmodta a mi kabalánkat, í­gy lett egy kézműves cukiságunk, a kék-zöld Tintanyúl-figura, amelyet az Anyakanyar oldalán keresztül már meg is lehet rendelni, hogy ne csak nekünk hozzon szerencsét!” – árulja el Réka.

Az új lemezhez kapcsolódó lemezbemutató turnésorozat előadásain egy hatalmas születésnapi bálba csöppenünk. A minden alkalommal élőben megszólaló zenekar (Csiszár Ferenc, Delov Jávor, Kálmán Tamás, Studniczky László) valódi bulihangulatot teremt. A szavakat jelző mozdulatok, pillanatok alatt megtanulható koreográfiává varázsolódnak, megteremtve az önfeledt, közös táncolás örömét. A kortárs í­rók szövegei által a koncert látogatói nem pusztán szórakoznak. A gyerekek a zene segí­tségével nagyon hamar új versekkel lesznek gazdagabbak, szókincsük bővül. Farkasházi Réka szí­nésznőként varázsolja a gyerekeket a mesevilágba és drámapedagógusként vezeti őket végig a zenés kalandon. Néha meg-megállva, elgondolkodva az élet nagy kérdésein. Mindezt a lehető legegyszerűbb eszközökkel megoldva. Az új album alkotásakor is fontos szempont maradt, hogy az egész család jól szórakozzon, közös élményként élje át a zenés utazást.

Az albumról már készült hangulatébresztőként több kisvideó, a lemez és a koncertjegy megvásárolható az Anyakanyar oldalán.

Megosztom