Ismét Adventi íœnnep a Bazilikánál

A Bazilika minden este szí­npompás fényfestésbe öltözik félóránként sötétedéstől, a belváros szí­vébe költöznek a különleges ajándékokat kí­náló árusok is. A téren felállí­tott mesebeli faházakban közel nyolcvan kézműves igényes ajándéktárgyaiból válogathatnak az érdeklődők, megtalálhatják itt a népi- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha- és kiegészí­tő-tervezők, de a grafikusok és fotóművészek minőségi alapanyagokból, kézzel készí­tett munkáit is.

Idén újra látványos vizuális élményekben lehet részünk, a monumentális fényfestés során új, 3D hatású filmmel kápráztatják el a karácsonyi hangulat szerelmeseit. Számos programból választhatunk, lesznek kézműves foglalkozások, flashmobok, táncház, kulturális műsorok, koncertek a Bazilikában de meglepetésprogramokkal is várják a látogatókat.

Környezettudatos karácsonyi forgatag

Az Adventi íœnnep a Bazilikánál rendezvénysorozat a kezdetektől fogva innovatí­v megoldásokkal próbálja élhetővé és európai léptékűvé tenni karácsonyi vásárát. Csupa energiatakarékos LED izzókat használ a dekorációhoz, ahol 1 millió izzónál is több csillan majd meg a nyitó naptól kezdve. 200 négyzetméteres négyévszakos bárki számára ingyenesen elérhető, speciális műanyagból készült korcsolyapályájuk nem fogyaszt energiát a jég hűtéséhez. Az eddigieknél is több szelektí­v hulladékgyűjtő szigetet helyeznek ki a rendezvény egész területén. A gasztro kiállí­tók pedig csupa speciális, lebomló étkészletet, poharakat használnak.

Adományozás kicsit másképpen

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a kezdetektől fogva jelen van az Adventi íœnnepen. Az idei évben azonban egy nem megszokott teljesen új adományozási lehetőséggel készülnek a látogatók felé a szervezők. Minden standon lehetőséget biztosí­tanak arra, hogy készpénzzel és bankkártyával is adakozhassanak a látogatók a Segélyszervezet Szeretet.Éhség kampányának.

Street food legendák és forró koktélok

A szervezők olyan gasztrokí­nálatot vonultatnak fel a rendezvény 38 napja alatt, amelyben nem csak azok találják meg a számí­tásukat, akik omaha szegy bbq-ra, burgerre, olasz tésztafélékre, thai levesre vagy egyéb finomságokra vágynak, hanem a kiállí­tók 90%-ánál laktóz és gluténmentes ételek is megtalálhatóak.

A vásár és a programok ingyenesen látogathatók!

Helyszí­n: Budapest, V. kerület, Szent István tér.

Időpont: 2016. november 25 – 2017. január 2.
hétfő-csütörtök: 11:30-20:00
péntek: 11:30-22:00
szombat: 10:00-22:00
vasárnap: 10:00-20:00

Megosztom