Egészséges mézeskaláccsal készül az ünnepekre íbel Anita és Mádai Vivi

Bár még csak november van, íbel Anita és Mádai Vivi már apró előkészületekkel hangolódnak a karácsonyra. A két sztár, akik utoljára a TV2 Drágám, add az életed cí­mű műsorában találkoztak, ezúttal együtt sütöttek mézeskalácsot Fűszeres Eszter gasztroblogger egyedi egészséges receptje alapján. A Tchibo által szervezett közös sütés közben egy kis beszélgetésre is volt idő, í­gy megtudtuk, hogyan készülnek a sztáranyukák az ünnepekre.

„Bár a főzésből általában én is ugyanúgy kiveszem a részem, karácsonykor nálunk a férjem a főnök a konyhában, Lucával pedig lelkesen kuktáskodunk mellette” – mesélte Anita, aki azt is elmondta, hogy a menü kérdése általában csak néhány nappal az ünnepek előtt dől el, egy dolog azonban minden évben állandó, anyukája töltött káposztája. Az ajándékvásárlással azonban sokkal előrelátóbb Anita, Luca karácsonyi kí­vánságlistájából már októberben megvolt néhány darab. Az ajándékvásárlás mellett a dekorálásra is gondolt már a műsorvezető: idén egy ragasztható, méretre vágható Tchibo ledsor varázsol majd elsőként ünnepi hangulatot a lakásba. „A kislányom születése teljesen megváltoztatta a karácsonyi rutinunkat. Az eddigi legszebb karácsonyunk volt az, amikor Luca először látott karácsonyfát és először élte át az ünnepi készülődést. Ezt szülőként csodálatos volt megélni.”

A karácsonyi készülődés Mádai Vivi családjában idén új irányt vesz, hiszen most először töltik hármasban a szentestét. „íltalában anyukám készí­ti a vacsorát, de ebben az évben én vállaltam magamra ezt a szerepet, remélem jól sikerül majd. A készülődés Zénó mellett nem unalmas, hiszen állandóan a konyha körül sündörög, de mivel már nagy fiú, be tudom vonni a kisebb munkákba. A mézeskalács készí­tést például biztosan élvezni fogja a Tchibo állatos kiszúró formáival, hiszen az erdei állatokat nagyon szereti, úgyhogy a család csupa sünis vagy rókás mézeskalácsot kap majd idén-” mesélte nevetve a műsorvezető.

És, hogy egyébként a sztáranyukáknál hogy telnek a gyerekes hétköznapok? Anita elárulta, hogy Lucával a szokásos közös anya-lánya programjuk egy kis közös csavargás a városban, a kedvencük pedig a vásár, amiből í­gy karácsony előtt nagyon sok jut. Luca imád nézelődni a sok ember között a vásári forgatagban. Hétvégén a sütés-főzés is kedvelt közös program, ilyenkor Anita odafigyel arra, hogy egészséges ételeket készí­tsenek, de azért a klasszikus sütiket az igazi régi receptek alapján készí­tik el.

Anitához hasonlóan Vivi családja is a szabadtéri programok hí­ve. Nyáron a biciklizés van a középpontban, a tél beköszöntével pedig sokat szeretnének szánkózni, ha az időjárás is engedi majd. A karácsonyi időszakban a játszótérre Zénó mindig az apukájával megy, Vivi pedig addig otthon tesz-vesz, de ha teheti, elkí­séri őket, hiszen ez mindhármuknak kikapcsolódás. A karácsonyi menü fogásai Viviéknél is hagyományos receptek alapján készülnek, de a mindennapokban a műsorvezető igyekszik az egészséges étrend betartására.

Megosztom