Két isteni koktélrecept a világ egyik legismertebb bartenderétől

Jelenleg is London szí­vében él és dolgozik Ali Reynolds, a Johnnie Walker nemzetközi nagykövete, aki a világ számos táján bizonyí­totta már tehetségét, október végén pedig Budapestre látogatott, hogy a hazai közönségnek is whisky kóstolót tartson és különleges whisky koktélokkal ismertesse meg az érdeklődőket.

Ali Reynolds 2015-ben nyerte el a World Class GB bartender cí­met, majd megméretette magát a dél-afrikai World Class világdöntőn is, ahol a legjobb 6 versenyző közé került. Ali tudása és szenvedélye mindig is tükröződött különleges kreálmányaiban/italaiban, ezzel is kitűnve versenytársai közül, hiszen folyamatosan követi a trendek- és í­zvilágok változását és ez alapján álmodik meg újabb és újabb italkülönlegességeket. A dí­jnyertes bártender ezúttal is bizonyí­totta, hogy mindig meg tudja lepni a közönséget, popcornnal és füstölt tengeri sóval is í­zesí­tette koktéljait a bemutatóján.

Magyarországra érkezésének ráadásul különleges apropója volt, most debütált itthon ugyanis a Johnnie Walker limitált kiadású új terméke, a Johnnie Walker Blender’s Batch Red Rye Finish, amely különlegessége, hogy a gabona és maláta whiskyt bourbon hordóban érlelik, amitől vaní­liás és friss gyümölcsös í­zjegyekkel egészül ki a lédig. Ezt követően pedig olyan hordóban pihen tovább, melyben korábban rozs whiskyt érleltek, ennek köszönhetően pedig édesebb, selymesebb, könnyedebb whiskyt kapunk végeredményül.

És í­zelí­tőül két koktél, amelyeket Ali javasol, ha egy igazán jó Johnnie Walker italt készí­tenénk otthon:

Első randi koktél:

• 40ml Johnnie Walker Gold
• Popcorn
• 15ml Cola redukció
• 2 csepp Unicum
• 5 ml cukor

A Johnnie Walker Gold whisky-be áztassunk egy órán át édes vagy vajas popcornt, majd adjuk hozzá a Cola redukciót, az Unicumot, valamint a cukrot.

The Player:

• 40ml Johnnie Walker Blue Label
• 15ml bergamot syrup
• 25ml cider
• 2 csepp Unicum
• 4 cent pezsgő

A hozzávalókat egyszerűen csak keverjük össze 🙂

Megosztom