Formálódjunk együtt 90 nap alatt!

Magyarország Európa legelhí­zottabb országa, évente több mint 1 millió ember próbálkozik meg a testsúly csökkentéssel, ám többségük nem tud tartós eredményt elérni. Nekik segí­thet a „Formálódjunk együtt 90 nap alatt” országos rekordkí­sérletet.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉTI) 2015-ös felmérése szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhí­zottnak számí­t, a nők 62%-ának, a férfiak 67%-ának, összesen mintegy 5 millió embernek van súlytöbblete. Európa legkövérebb és egyik legegészségtelenebb országának számí­tunk. Még megdöbbentőbb adat, hogy a WHO 2016-os statisztikája szerint Magyarország a 3. világ legelhí­zottabb országai közül, sőt a lakosság arányaihoz mérten lassan megelőzzük az Egyesült íllamokat is. Évente több mint 1 millió ember próbálkozik meg a testsúly csökkentéssel, többségük tartós eredmény nélkül.

Ráadásul a jószándékú, de szakmailag megalapozatlan törekvések is gyakran helytelen irányba viszik a folyamatot – a testsúlycsökkentés egyoldalú forszí­rozása olyan téves út, amely sokszor több kárt okoz mint hasznot, gondoljunk csak a ‘jojo-hatásra. Az egyetlen egészséges, szakmailag elfogadható megoldás a testösszetétel optimalizására, a testizomzat és testzsí­r arányának javí­tása!

A romló statisztikai adatok megfordí­tásáért, a magyarok testösszetételének javí­tásáért indí­tott közös akciót egy alakformáló szakemberekből álló csapat.

A „Formálódjunk együtt 90 nap alatt” országos rekordkí­sérletet közvetlen célja a legtöbb személy bevonásával, kontrollált körülmények között, 90 nap alatt (egyidőben) történő, együttesen számí­tott testösszetétel (testzsí­r/testizomzat arány) javulás elérése – két lépcsőben, 2016. november 1-től 2017. március 30-igvégrehajtva.

A programban résztvevőknek az Orvosi Diéta és Mozgásterápia Team térí­tésmentes oktatással, sport- és orvostudományi háttérrel segí­t a közös cél megvalósí­tásában. Magyarország egyik legkiválóbb orvos- és sporttudományi teamje mind a táplálkozás, mind a mozgásterápia, mind a mentális kihí­vások legyőzését illetően a résztvevők segí­tségére lesz.

A programba történő jelentkezés 2016. december 31-ig lehetséges egy egyszerű internetes regisztrációval, majd a résztvevőknek előzetes orvosi alkalmassági vizsgálaton, állapotfelmérésen és speciális oktatáson kell részt vennie. A start mérések 2017. január 2-15-ig esedékesek, a tényleges rekordkí­sérleti program 2017. január 15.-április 15-ig tart. Ezt követő 10 nap során történnek a kontrollmérések és az eredmények összesí­tése.

Nem csak az a fontos, hogy mit és mennyit eszünk, mozgunk, hanem a folyamatba vetett meggyőződésünk, hitünk az ami a hosszútávú eredményeket leginkább garantálja. Ösztönözzünk másokat, hogy kedvet kapjanak maguk is változáshoz és belőlük is elkötelezett hí­rvivők legyenek!Adjuk vissza a közösségi élmény örömét! Közben megtudunk mindent a legkorszerűbb táplálkozási ismeretekről, mozgásformákról – mindezt szakértőktől, könnyedén, élvezetesen, közösségi élménybe kovácsolódva” – mondta Dr. Englert Zoltán belgyógyász szakorvos és medical fitness specialista, a rekordkí­sérlet szakmai vezetője.

A program sikeréhez a szervezők várják a média közreműködését, valamint munkahelyi és baráti közösségek részvételét.

Bővebb információ: www.medicalfitness.hu/rekord

Megosztom