Czanik Balázs rég várt kihí­vást teljesí­tett

A sport és a rendszeres mozgás mindenki számára elengedhetetlen, függetlenül kortól, nemtől és egészségügyi állapottól. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület gyakran rendez olyan programokat, ahol egészségesek és segí­tséggel élők közösen mozoghatnak – ilyen például a Balatonkerülő tandemtúrájuk, melyen látássérültek és látók tekerik körbe a magyar tengert.

Az idei rendezvényen Czanik Balázs is részt vett, aki amellett, hogy kipróbálta a tandemezést, egy izgalmas gyakorlatokból álló bemelegí­tést is tartott a csapatnak. „Sportolóként mindig keresem azokat a feladatokat, ahol feszegethetem a határokat, ahol új kihí­vás elé állí­thatom saját magamat. Régóta terveztem, hogy látássértülteknek tartok Capoeira Aerobic órát, és erre a tandemtúra egyik napján lehetőségem is volt. Meglepő és egyben felemelő érzés volt, hogy a vak illetve látássérült emberek mennyire odafigyeltek arra, amit mondtam nekik, és megpróbálták követni az instrukcióimat. Bár mindegyikük mellett állt egy látó segí­tő, hogy nehogy bármi probléma legyen a mozdulatok közben, de szinte semmi segí­tségre nem volt szükségünk, nagyon ügyesek voltak. Látszik, hogy a nehézségeik ellenére is képesek teljes életet élni” – mesélte Czanik Balázs, a Capoeira Aerobic megteremtője.

A személyi edző szí­vesen próbál ki újmozgásformákat is, ezért nem meglepő, hogy ha már ott járt, felpattant a tandemre is.
„Bár ránézésre teljesen egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban az első pár perc nem is olyan könnyű. Fontos, hogy a társaddal teljes legyen az összhang, és oda kell figyelni egymás minden rezdülésére. Nagyon jól éreztem magam a tandemtúrán, és biztos vagyok benne, hogy jövőre is csatlakozni fogok a Mozdulj! csapatához, mert igazi összetartó, vidám társaságot ismertem meg” – tette hozzá mosolyogva.

Megosztom