„Apró segí­tség, hatalmas öröm”

A P&G és a SPAR Magyarország országos jótékonysági kezdeményezést indí­t “Apró segí­tség, hatalmas öröm” elnevezéssel a Magyar Vöröskereszt támogatására és a rászoruló gyermekek megsegí­tésére. Minden SPAR és INTERSPAR üzletben megvásárolt P&G termékkel, í­gy például az Ariel, a Lenor, a Pampers és a Gillette termékeivel is segí­thetünk, hiszen az ár 1%-át a Magyar Vöröskereszt a rászoruló gyermekek életkörülményeinek javí­tására fordí­tja. A kezdeményezés 2016. december 7-ig tart.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a magyar társadalom 14,9%-a (1 464 740 fő) él szegénységben. A 7 év alatti gyermekek 42,2%-a, 130 ezer fő naponta küzd a szegénység nehézségeivel, közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik.

Karácsony közeledtével a Magyar Vöröskereszt országszerte több tí­zezer család ünnepét tudja szebbé tenni különböző adományozó programjain keresztül. Természetesen nem csak az ünnepek közeledtével segí­tünk, munkatársainkra az év minden napján számí­thatnak a rászorulók. A Magyar Vöröskereszt főként abból tud segí­tséget nyújtani, amit magánszemélyektől és vállalati adományozóktól kapunk. Ezért példaértékű, hogy a P&G országos adománygyűjtést hirdet, és ezt széles körben kommunikálja is, ezzel segí­tve munkánkat” – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt vezérigazgatója.

Az “Apró segí­tség, hatalmas öröm” program célja, hogy a Magyar Vöröskereszt, a P&G és a SPAR Magyarország a leginkább rászorulókat segí­tse. A kampány nagyköveteként Molnár Ferenc Caramel énekes, a két éves Sophie büszke apukája is csatlakozik a programhoz.

Október 27-e és december 7-e között minden SPAR és INTERSPAR üzletben vásárolt Always betét, Pampers pelenka, Head & Shoulders és Pantene hajápolási termék, Ariel, Bonux, Lenor, Jar mosó-és tisztí­tószer, valamint Old Spice és Gillette férfi szépségápolási termék segí­ti a program sikerességét. A felsorolt márkák árának 1%-a az adomány teljes összegéhez adódik, ami a Magyar Vöröskereszten keresztül jut el a rászoruló gyerekekhez és családjaikhoz.

“A Procter & Gamble 25 éve elkötelezetten gondoskodik a magyarországi helyi közösségekről, ahol élünk és dolgozunk. A mai napon útjára indí­tott kezdeményezéssel a Magyar Vöröskereszt, a Spar és a P&G folytatja társadalmi felelősségvállalási törekvéseit, anyagi és terméktámogatással segí­tve a rászoruló magyar gyermekeket. A Magyar Vöröskereszt védelme alatt álló legkisebb gyermekek például Pampers pelenka csomagot kapnak majd, ami biztosí­tja számukra a száraz éjszakákat és az elengedhetetlen alvás kényelmét” – mondta Roman Vilkus, a P&G Magyarország, Horvátország és Szlovénia ügyvezetője.

Kulcsfontosságú partnere a programnak a SPAR Magyarország, hazánk egyik legnagyobb élelmiszerlánca. “A SPAR és INTERSPAR vásárlói már többször bizonyí­tották a társadalmi kezdeményezésekhez való hozzájárulási szándékukat, többször a SPAR által szervezett jótékonysági események kapcsán is. Velünk együtt segí­tették az országot szükség esetén. Bí­zunk benne, hogy vásárlóink most is csatlakoznak a kezdeményezéshez. A kampány menete igen egyszerű: termékvásárlással segí­thetjük a rászoruló gyermekeket” – mondta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország vezérigazgatója.

Molnár Ferenc Caramel í­gy bí­ztat az “Apró segí­tség, hatalmas öröm” kezdeményezésben való részvéltre: “A kampány erőssége, hogy bárki segí­thet. Minél többen csatlakozunk, annál több gyermek számára sikerülhet egy komfortosabb otthont teremteni, akár csak egy kis időre is. Tapasztalatból tudom, milyen hátrányos helyzetű gyerekként felnőni, édesapaként pedig tudom, mennyire fontos, hogy gyermekünk számára mindent megadjunk, ami a boldog jövő alapja. Most igazán egyszerű segí­teni. A mindennapi bevásárlás során is tehetünk érte, pluszköltség nélkül. Ezért is bí­ztatok mindenkit arra, hogy csatlakozzon a kampányhoz, hogy mosolyt csalhatunk a magyar gyermekek arcára.”

A Magyar Vöröskereszt minden megyei szervezete bevonásra kerül a program sikeressége érdekében. A szervezet önkéntesei és alkalmazottjai hozzáértésével biztosan azok a családok és közösségek részesülnek majd az adományokban, melyek a leginkább segí­tségre szorulnak. A Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett szervezetek fogják biztosí­tani, hogy a kezdeményezés keretében összegyűjtött adomány a legszükségesebb, egészséget megóvó és boldog növekedést biztosí­tó termékek beszerzésére legyen fordí­tva, í­gy például lepedők, ágyneműk, pizsamák adományozására.

Megosztom