2018.07.16. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Karintia: téli napfény

Napfényes téli üdülés az Alpok déli oldalán, a családok és a sportok kedvelőinek kedvenc vidékén.

Családi Lap
2016.10.24  09:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A napos lesiklópályák, egy adag délies vendégszeretettel fűszerezve és a karintiai Alpok-adriai konyha kulináris élvezeteivel kiegészítve tökéletes téli pihenésről gondoskodnak. A bőséges napfény mennyiségét természetesen számokban is ki lehet fejezni. A karintiai síterületeken 100 órával többet süt a nap a téli hónapokban, mint az Alpok fővonulatától északra eső területeken. A mérést a nassfeldi téli napórával végzik, mely közvetlenül a hegyi állomás mellett található. Karintiai télen az Alpok legnagyobb napozóterasza - a természet páratlan ajándéka!
Reggeltől estig a napos oldalon síelhet - ezt az élményt nyújtja például a Karintia szívében, a Gerlitzen Alpokban található Stella Ronda Snow Challenge sípálya. Egy másik síterületen, a Turracher Höhén az egyik napfényes helyen italokat is kaphatnak a vendégek a sípálya komornyiktól. Emellett sok karintiai hüttében szabadon állnak rendelkezésre a megfelelő fényvédő faktorú naptejek. Aki valóban szeretné kihasználni a sípályán a napsugarakat, az semmiképp se hagyja ki a kora reggeli síelést, azaz az Early Morning Skiinget. Meghatározott időpontokban a Goldeck és a Turrach pályáin már 6:30-kor elkezdődik a nap a síelők számára. Micsoda élvezet kis csapatban rajzolni az első nyomokat a hóban! Bad Kleinkirchheimben pedig a „Síelés 9 előtt" programban Franz Klammer olimpiai bajnok kíséri a pályán a korán kelőket.


A tömegturizmustól távol, Karintia TOP síterületei ideális feltételeket biztosítanak a pihentető téli üdüléshez a pályákon és pályán kívül egyaránt. A liftüzemeltetők gondosan ügyelnek a biztonságra, a kényelemre és a hóbiztonságra. Egészen tavasz közepéig garantálják a hóbiztos síelés örömét a fűtött ülésekkel felszerelt, kényelmes kötélpályák a Nassfelden és a Gerlitzenen, az igényesen kialakított lesiklópályák a Turrachon és a Katschbergen, valamint Karintia legmagasabban fekvő sípályái a Mölltaler Gletscher/Ankogel, illetve a Grossglockner/Heiligenblut területén, háromezer méter magas csúcsok között. A kisebb karintiai síterületek, köztük a lavanttali és a nockbergi, jól átlátható, családbarát pályákkal várják a vendégeket.


„Egy mindenhova" - ez a jelszava a karintiai TOPSKIPassnak, amely hozzáférést biztosít minden karintiai és kelet-tiroli síterülethez. Ezzel párhuzamosan regionális síbérletek is válthatók, melyek számos vonzó szolgáltatást tartalmaznak. A Bad Kleinkirchheim fürdőibe belépést biztosító kombinált bérlet vagy a családbarát Ski for free hetek napfényben gazdag téli élményt kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A napfény és a téli sportok jó kiegészítője a téli wellness. A tavi szaunák és a Millstätti-tó vagy a Wörthi-tó fürdőházainak üvegfelülete mögött különösen intenzíven érezhetők a melengető téli napsugarak. A szabadban, fürdőruhában élvezheti a téli napsütést, aki ellátogat a villachi melegvízű fürdőbe vagy Bad Kleinkirchheimben a St. Kathrein, illetve a római fürdőbe.


A legszebb tél is véget ér egyszer, de Karintiában nem múlhat el egy különlegesség nélkül: ez pedig a hóolvadáskor a villachi melegvizes fürdőben csobogó Maibachl. A főforrás közelében képződött két medencében akár 28 °C-os is lehet a termálvíz, mely gyógyulást ígér a szív- és érrendszeri betegeknek, valamint a csontritkulásban szenvedőknek. 2005-ben a Maibachlt természeti emlékké nyilvánították.

És még egy titkos tipp: a napsütést, a strandot és a kempinget általában a nyárral kapcsoljuk össze, Karintiában viszont mindezek a szórakozások télen is megtalálhatók: a napfényre áhítozó kempingezők 19 téli kemping lenyűgöző ajánlatai közül válogathatnak.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás