Különleges divatbemutató

Október 8-án húsvér nők, egészséges és fogyatékkal élő emberek, hivatásos modellek és hétköznapi hölgyek lépnek kifutóra a Duna Palotában, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület és az Ability Fashion közös divatbemutatóján.

Integrált divatbemutatóra invitálja vendégeit a Mozdulj! Közhasznú Egyesület az Ability Fashion csapatával közösen. Az október 8-i rendezvény célja: megmutatni, hogy a divat nem csak kortalan, de alkatra és egészségügyi állapotra való tekintet nélkül mindenkié!

„Immár negyedik éve szervezünk integrált divatbemutatót, idén az Ability Fashion-nel közösen fogunk dolgozni. Korábban is szerepeltek nálunk a modelljeik, most pedig úgy döntöttünk, hogy egyesí­tjük erőinket. A kezdeményezésünk lényege az, hogy fogyatékossággal élő és egészséges hölgyek, hivatásos modellek és hétköznapi emberek együtt léphessenek szí­npadra, és ez évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Szeretnénk bemutatni, hogy a divat mindenkié – kortól, alaktól és egészségügyi állapottól függetlenül. Eljött az idő, hogy minden ember, és a divatszakma is tudomásul vegye, hogy a hölgyek nagy része nem XS-es méretű, bombázó alkat, hanem hétköznapi, húsvér nő. Jó lenne elérni azt, hogy bárki elmehessen vásárolni úgy, hogy nem kell attól tartania: kinézik, mert nem az elvárásoknak megfelelő az alkata, netán kerekesszékes vagy bármilyen más testi fogyatékossága van” – mondta el dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

Az Ability Fashion évek óta dolgozik olyan modellekkel, akik valamilyen fogyatékosságuk ellenére is sikeresek a divatszakmában.
„Az Ability Fashiont 2012 áprilisában hoztuk létre Szlovák Dorina kolléganőmmel, és mára 10 modellel dolgozunk együtt, akik részt vettek már különböző divatanyagok elkészí­tésében, fotózásokon és bemutatókon is. Közös bennünk, hogy bár mindegyikük valamilyen fogyatékossággal él, látás-, hallás- vagy mozgássérült, egyikük sem tekint hátrányként az állapotára; igazi egyéniségek, amit a divaton keresztül próbálnak kifejezni. A szervezet célja is az, hogy megmutassuk: a hátrányos helyzetből induló lányoknak is ugyanúgy megvan a helyük a divatszakmában, mint bármelyik egészséges társuknak. A Mozdulj! Közhasznú Egyesülettel évek óta együtt dolgozunk, hiszen több modellünk is szerepelt már a korábbi bemutatókon, í­gy mindkettőnk számára jól jött a lehetőség, hogy ezúttal egy csapatként működjünk együtt egy szí­nvonalas estén. Számunkra ez egy újabb felület arra, hogy a médián keresztül eljuttathassunk a nagyközönségnek ezt a sajnos még mindig nehezen emészthető témát” – árulta el Buday Gergely, az Ability Fashion alapí­tója.

A divatbemutató modelljei népszerű hazai márkák kollekcióit viselik majd: bemutatkozik a Beauty Fashion, Hajdan Vali Stí­lusvilága, a Mystic Day, a Navona, a Pink Lips, a Réthy Fashion, valamint Szilas Rita és Somogyi Réka kreációi; fővédnökök: Madár Veronika és Hegyesi Katalin (Krizo Ékszer), műsorvezető: Köböl Anita.

Megosztom