Olimpikonok tartottak tanórákat általános iskolás gyerekeknek

Két látogatással folytatódott a Bajnokok Útja Alapí­tvány iskolalátogatási programja. A háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász, Berki Krisztián múlt hét szerdán a pestszentimrei Kastélydombi íltalános Iskolát kereste fel. A londoni olimpián aranyérmet szerző tornász az előző tanévben már járt az intézményben, melynek során motivációs előadást tartott a gyermekek számára. A profi sportoló ezúttal játékos testnevelés óra keretében különféle gyakorlatokat mutatott be a diákoknak. Ennek során szőnyegen és gyűrűn is kipróbálhatták magukat a gyermekek.

Berki Krisztián legutóbb egy héttel ezelőtt szállt versenybe az országos bajnokságon, melyet sikeresen megnyert. „Nehéz időszakon vagyok túl a sérülések miatt, ezért nagyon fontos volt számomra ez a siker” – jegyezte meg a tornász. Hozzátette: várhatóan soron következő világkupán is elindul és bí­zik abban, hogy a 2020-as olimpiáig eredményes és aktí­v karriert tud folytatni.

Dobogós hely a cél

A többszörös magyar bajnok, hegyikerékpáros olimpikon Benkó Barbara a kispesti Ady Endre íltalános Iskolába látogatott el, ahol azoknak az ötödik osztályos gyermekeknek tartott testnevelés órát, akiket még a tavasszal keresett fel egy bemutatkozó előadás keretében. A profi sportolónő bemelegí­tés után olyan tornagyakorlatokat mutatott be a gyermekeknek, melyek növelik az állóképességet, illetve hozzájárulnak az izmok karbantartásához és fejlesztéséhez.

Benkó Barbara legutóbb Ausztriában állt rajthoz, ahol a nagyon előkelőnek számí­tó harmadik helyet szerezte meg a német Focus XC Team tagjaként. „Jelenleg a 16. helyen állok a világranglistán a női hegyikerékpárosok között, ami nagy örömmel tölt el, hiszen a Világkupa rajtsorrendjénél számí­t az aktuális rajtpozí­ció”- jegyezte meg a hegyikerékpáros olimpikon. Hozzátette: ezen a héten Franciaországban indul el, a világ egyik legnagyobb kerékpáros versenyén, melyen legalább 12 ezer versenyző áll rajthoz. Benkó Barbara célja, hogy a 3200 női indulóból megszerezze a dobogós helyek egyikét.

A szervezetet a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina hozta létre 2013 februárjában. A Bajnokok Útja Alapí­tvány – ahogy a neve is jelzi – kiemelt küldetése, hogy segí­tse a jövő bajnokait céljaik kitűzésében és álmaik megvalósí­tásában, illetve, hogy előmozdí­tsa az egészségtudatos életmód elterjedését a mindennapi életben. Az alapí­tvány munkájában többek között olyan neves sportolók vállalnak aktí­v szerepet, mint a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, a többszörös magyar válogatott kézilabdázó és olimpiai negyedik helyezett Fazekas Nándor, a londoni olimpikon Benkó Barbara, valamint az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás.

Az Auchan az Ifjúságért Alapí­tvány korábban összesen 12 000 eurót szavazott meg a Bajnokok Útja Alapí­tvány programjának támogatására. A támogatást az Alapí­tvány bizottsága két évre elosztva í­télte oda, eszerint idén 8000 eurót utal át a Bajnokok Útja Alapí­tvány számára, a fennmaradó 4000 eurót pedig az alapí­tvány 2017. évi munkájának támogatásához biztosí­tja.

Megosztom