2019.05.20. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Isteni szendvicsek

Szendvicsrecept válogatással rukkolt elő a Ceres Sütő.

Családi Lap
2016.09.30  13:52   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Mai rohanó világunkban sokszor eszünk szendvicset. Nem csak tízóraira vagy vacsorára, de ebédre is. Ezért érdemes az unalomig ismételt feltétek helyett kipróbálni újdonságokat, amiből változatos és tápláló szendvicseket készíthetünk. A Ceres Sütő ezért készítette el a „Minden ízében életrevaló" szendvicsek online letölthető receptfüzetét, melyet a www.ceressuto.hu weboldalról lehet ingyenesen letölteni Pdf formátumban. Próbálja ki bármelyiket - hozza vissza életébe az ízeket!
Magyarországon szendvicsnek nevezzük a némi feltéttel megpakolt vajas kenyeret is, ami a szendvics meghatározásába persze bele is fér, de azok, akik már-már művészi szintre fejlesztették a szendvicskészítést, ezen csak elnézően mosolyognának.
Pedig mindenkinek igaza lehet: a legegyszerűbb szendvics is lehet mennyei lakoma, ha sikerül elkészíteni az ízlésünknek leginkább megfelelőt.

A szendvics lehet meleg, hideg, húsos vagy zöldséges. Egy vagy több rétegű és még sorolhatnánk. Legfontosabb része a kenyér vagy péksütemény íze, illata, állaga, melyek meghatározzák a karakterét. Így a „Milyen szendvicset készítsek?" kérdésre számtalan újabb kérdés jut eszünkbe: Milyen legyen a kenyér ízesítése? Hagyományos, netán valami egzotikusabb, például mediterrán fűszerezésű vagy sajtos? Milyen lisztből készüljön? Fehér kenyeret használjunk, félbarnát, rozsos vagy rozskenyeret? Esetleg legyen különféle magvakkal dúsított, szezámmagos, lenmagos vagy tökmagos?


Az ízletes szendvics titka

Bizony, még a szendvicskészítésnek is megvannak a maga fortélyai. A tökéletes szendvics különböző rétegekből áll, melyeknek harmonizálniuk kell egymással. Az alap maga a kenyér, vagy péksütemény legyen. A lényeg, hogy ne vesszünk el az ízek kavalkádjában és törekedjünk a minőségi alapanyagok használatára. Például a különféle lisztekből készült kenyereknek mind más az ízvilága. A fehér kenyér klasszikus íze fel sem tűnik, de a rozskenyerek vagy a magvas kenyerek esetében már azonnal érezhető a különbség. Nem szabad elfelejteni, hogy a kenyér sosem csupán egy alapanyag, önmagában is érték.


Mivel minden szendvics alapja és legfőbb alkotó eleme a kenyér, sőt a finom kenyér ezért a Ceres Sütő elkészített 22, "Minden ízében életrevaló" szendvicsreceptet, melyet egy online letölthető receptfüzetben gyűjtött össze, ínycsiklandozó képek és leírások kíséretében.
Szívesen csemegézne a receptek között? Próbálja ki bármelyiket és hozza vissza életébe az ízeket! A receptfüzetet keresse a www.ceressuto.hu oldalon, vagy ezen a linken.
A tökéletes szendvicsnél ne adjuk alább!


Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás