Palvin Barbi sminkje mindent visz

Tarol a beauty-láz! Ragyogó bőrre és stí­lusos make-upra vágyunk: nappali krém, szempillaspirál és BB krém nélkül már nem is tudnunk élni – többek között ez derül ki az Arena Plaza friss felméréséből. Palvin Barbi szexi, de visszafogott sminkjét irigyeljük leginkább és technikánkat akár tanfolyamon is szí­vesen tökéletesí­tenénk. Reggelente 10-20 percet töltünk a fürdőszobában és legalább két arcápolót használunk. Az esti buliban pedig a füstös szem és a hangsúlyos ajkak hódí­tanak az Arena Beauty Index szerint.

A tökéletes megjelenéshez nem elég, ha divatos ruhákba bújunk: egyre fontosabb az ápolt, egészséges bőr és stí­lusos, finom smink is. Mit teszünk meg a szépségért? Milyen termékeket használunk? Melyik sztár a smink-példaképünk? Mi az, ami nem hiányozhat egyetlen piperepolcról sem? Mindennapi ragyogásunk titkait tárta fel az Arena Plaza legújabb, szépségápolással kapcsolatos felmérésében. A Facebookon elérhető kérdőí­vet 2016 augusztusában rekordszámú, közel 1200 divatrajongó töltötte ki.

Jól bánunk a bőrünkkel: előtérben a tisztí­tás

A bőrápolásra nagy hangsúlyt fektetünk: az Arena Beauty Index eredményeiből kiderül, a válaszadók közel fele (40%) rendszeresen jár kozmetikushoz és odafigyel arra is, hogy jó minőségű termékeket használjon. Mivel ápoljuk a bőrünket? A kutatás szerint a hidratálás a legfontosabb, a nappali arckrém nem hiányozhat a piperepolcokról (63%). Jól tudjuk, a smink csak tiszta, egészséges bőrön érvényesül. Sminklemosó tej (53%), arctisztí­tó tonik (42%), vagy micellás ví­z (49%), sokak napi rutinjában szerepel, mí­g éjszakai arcápolót (37%), szemkörnyék ápolót (24%), fényvédőt (17%), vagy szérumot (10%) már kevesebben használnak.

Bőrápoláshoz legtöbben (49%) két terméket használnak napi rendszerességgel, de sokan vannak (40%), akik 3-4-féle „kencét” is bevetnek szépségük érdekében. Ezekre a többség 5000 Ft-ot szán és leginkább drogériákban (70%) szerzi be őket. A válaszadók fele (48%) nyitott az újdonságokra, de vásárlás előtt szí­vesen olvasnak blogokon, fórumokon a kiszemelt termékről (35%). A bőrápolási márkák közül a Nivea, a Garnier és a L’Oréal a legnépszerűbb.

Palvin Barbi az etalon, még mindig hódí­t a füstös szem

A sminkelés a többség (60%) napi rutinjának elengedhetetlen része, ami reggelente 10-20 percet vesz igénybe. Honnan inspirálódunk, ha sminkről van szó? Legszí­vesebben profi sminkoktatásra iratkoznának be (46%), de a YouTube vloggereknek hála sokan (37%) lesik el videókról a legújabb trendeket és technikákat az Arena Beauty Index eredményei szerint. Ha nappali sminkről van szó, Palvin Barbi természetes, de mégis szexi make-upja az abszolút nyerő (46%). Túl sok időt nem töltenénk sminkeléssel: a megkérdezettek negyede (23%) szavazott a Kim Kardashian által képviselt mesterien kontúrozott arcra, ezzel ezüstérmes lett, Eva Mendes bronzos, napcsókolta sminkje pedig a dobogó harmadik helyét (15%) érdemelte ki. Bár nappal visszafogottak vagyunk, de az esti bulira szeretünk egy kicsit bevadulni, füstös szemekkel (53%), vagy hangsúlyos ajkakkal (23%).

A neszesszer must-have darabjai

Szempillaspirál nélkül soha! A válaszadók több mint a fele egy lakatlan szigetre is magával vinné kedvencét, de a BB krém (32%), a szemöldökceruza (28%), és egy jó rúzs (22%), is nélkülözhetetlen darabja a sminktáskánknak. Ezekre a termékekre a többség (42%) 2-4000 Ft-ot költ, de vannak, akik akár 8000 Ft-ot is kiadnának egy-egy újdonságért (29%). A high-end vonal kedvenc márkája toronymagasan a M.A.C., mí­g a drogériákban kapható sminktermékek közül a L’Oréal és a Maybelline lett a nyertes.

Megosztom