Őszi Kaktuszkiállí­tás és Vásár

A ví­zhiány világszerte egyre több problémát okoz – ám mí­g mi, emberek aggódva igyekszünk megoldást találni a problémára, a növényvilág már rég kifejlesztette tökéletes prototí­pusait, a szukkulenseket vagy pozsgás növényeket.

A legismertebb pozsgások a kaktuszok, melyekkel minden kontinensen találkozhatunk, Afrikában azonban különlegesen változatos arcát mutatja ez az egyedülálló növénycsalád.

A Kanári-szigetek bennszülött flórája például a szigetcsoport minden szigetén más és más, csak ott előforduló fajoknak ad otthont. A kontinens másik szegletében, Fokföld növényvilága önmagában annyira bámulatos, változatos és egyedülálló, hogy az itt honos növények jelentős része sehol máshol nem fordul elő a Földön.

Afrika szukkulensei között találunk apró, pár centiméteres parányokat és hatalmas, fákká fejlődő óriásokat, gömböket, palackokat, és a földfelszí­n alá rejtőző ablakos növényeket és tövisekkel-tüskékkel felvértezett marcona példányokat.

Az esemény látogatói megismerkedhetnek e csodás növényritkaságokkal, valamint kedvükre válogathatnak több hazai kaktuszkertész eladásra kí­nált növényei közül.

Programok:

szeptember 10.- 10 óra: a kiállí­tás szakmai megnyitója
szeptember 10.- 11 óra: szakmai előadás Afrika szukkulenseiről; előadó: dr. Solti ídám, a Kaktusz-Világ főszerkesztője
A kiállí­tás és vásár ideje alatt szombat – vasárnap játékos gyermekfoglalkoztató várja a legkisebb látogatókat!

Helyszí­n: ELTE Füvészkert, Budapest, Illés u. 25, 1083
Időpont: 2016. szeptember 9-11.
Nyitva tartás: 9-17 óra között

Megosztom