Hajléktalanok fotóiból rendeznek kiállí­tást Budapesten

A My Budapest Photo Project kiállí­tás különlegessége abban rejlik, hogy a fényképek készí­tői hajléktalan emberek, akik a kezdeményezés keretén belül lehetőséget kaptak arra, hogy eldobható fényképezőgéppel készí­tett képeken keresztül saját szemszögükből mutassák be a várost. Egy szakmai zsűri által leválogatott 50 darab fényképből álló kiállí­tás 2016. augusztus 30-tól szeptember 18-ig tekinthető meg a Budapest Pontban.

A My Budapest Photo Project a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art közös kezdeményezése, amelynek fő célja a szociális érzékenyí­tés, vagyis, hogy felhí­vja a hajléktalanság, mint szociális problémára a társadalom figyelmét. A kiállí­tott fényképeket egy nyolc tagú zsűri válogatta ki aközül a 2000 fotó közül, amit közel 100 eldobható Fuji fényképezőgéppel készí­tettek az alkalmi művészek. A látogatók szavazhatnak a legjobb 12+1 fényképre, amelyekből létrejön a My Budapest Photo Project 2017-es naptárja. A naptár megvásárlásából befolyt teljes összeget a kezdeményezésben résztvevő, valamint a naptárba bekerült fotókat készí­tő hajléktalan emberek támogatására fordí­tják a szervezők.

A kiállí­tás a Fuji Magyarország Kft. támogatásával valósul meg, 2016. augusztus 30. és szeptember 18. között tekinthető meg a Budapest Pontban (1053 Budapest, Királyi Pál utca 18.). A kiállí­tásra a belépés ingyenes.

A kiállí­tásról további információ a My Budapest Photo Project Facebook oldalán található.

Megosztom