7 smink ötlet, amit érdemes lesz kipróbálni idén ősszel

Oké, talán korai a lelkesedésem, de személy szerint imádom a földszí­neket, és már alig várom, hogy a mindennapokban többet használjam őket. Inspirációként pedig neked is összegyűjtöttem pár olyan ötletet, ami biztosan a napi rutinom része lesz az előttünk álló szezonban!

Burgundi ajkak

A bordó a kedvenc őszi szí­nem, és nagyon jól mutat rúzsban is. Szerencsére minden hajszí­nhez illik, ezért bátran használd. Nem utolsó sorban pedig a fogakat is fehérí­ti optikailag! Egy sima tusvonallal tökéletesen megállja a helyét, de a legjobb, ha barnával kombinálod. Játszhatsz az árnyalatokkal és a textúrával is, válassz pirosas bordót, vagy barnás tónusút, ami lehet matt vagy fényes is.
Tipp: Ha nem tudsz a textúrák közül választani, gondold végig, milyen hatást szeretnél elérni! A matt rúzs fő előnye a tartósság, a fényes rúzsoktól viszont nagyobbnak tűnnek az ajkaid.

Rezes barna szem

A szemsminkben a barna Jolly Joker választás, hiszen nincs erős hatása és mindenhez kiválóan illik. Akár barna, kék vagy zöld a szemed, ezzel a szí­nválasztással nem tudod elrontani a sminkedet! A barnának is rengeteg árnyalata van, de ősszel a rezes barna szí­n lesz a legnagyobb trend, különösen a fényesebb verzió, ami alkalmibb hatást is kölcsönöz.
Tipp: Ha barna szemed van, a fényes barna szemhéjpor emeli ki a legjobban a szemszí­nedet!

Csontosí­tás tégla szí­nnel

A csontosí­tás szí­ne általában a barna, de ősszel nyugodtan próbáld ki a tégla szí­nt. Ezzel az árnyalattal feldobhatod a sminked, és az arcod is üdébbnek fog látszani. Erre a célra mindig jobb, ha matt verziót választasz, mert az árnyékolás nem fog jól mutatni egy fényes szí­nnel. Ezt a tégla szí­nt vidd fel az arccsontod alá, majd körkörös mozdulatokkal alaposan dolgozd el.
Tipp: Tegyél egy keveset a halántékodra is, hogy máshol is visszaköszönjön ez a szí­n az arcodon!

További ötleteket ITT találsz.

Megosztom