Dory kalandjai

Dory az Egyesült íllamokban már egy halom gyerekirodalmi dí­jat besöpört, megjelent franciául, németül, és több más nyelven, és most végre itt van, hogy a magyar gyerekek is elolvadjanak tőle.

A hatéves Dory fantáziája megállí­thatatlan. Az egész házban nyüzsögnek a képzelete szülte barátok és háziszörnyek. Ezek nélkül unalmas lenne az élete, mert a testvérei nem hajlandók játszani vele. Szerintük ugyanis dedós. Micsoda otromba vád! Dory nem esik kétségbe, nincs is rá ideje, hiszen még a gonosz Szipircsókkal is meg kell küzdenie. Amikor viszont a testvérei bajba jutnak, akkor mindent hátrahagyva lohol, hogy majomszeretetét bizonyí­thassa.

A második kötetben (Dory végre igazi barátra talál) Dory iskolába megy, bár legszí­vesebben egész nap csak hálóingben dorbézolna otthon. Bátyja és nővére útravalóul lelkére kötik, hogy akármit tesz, csak NE legyen önmaga. Hiszen ki akarna egy ilyen kis dilissel barátkozni? Ráadásul a gonosz Szipircsók elrabolja Dory tündérkeresztanyját, Fricska urat, és csirkévé változtatja! Még szerencse, hogy Dory találkozik Rosabelle hercegnővel, akivel együtt indulnak Fricska úr megmentésére. Ráadásul Rosabelle igazi!

Megosztom