2018.12.10. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Erőszak- és szexmentes játékok üzlete

Magyarországon is megnyitotta első üzletét a világ legnagyobb, kreativitást fejlesztő és oktató játékokra specializálódott játékbolt hálózata.

Családi Lap
2016.05.30  14:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A spanyol Imaginarium filozófiájának meghatározó eleme, hogy a mai kort jellemző agresszivitástól azzal tartja távol a gyermekeket, hogy nem fejleszt, és nem árusít szexista, illetve háborús játékokat. Termékeik közt nincsenek rajzfilmmel vagy mozifilmmel kapcsolatos játékok sem, amelyek körében nem ritka az erőszakos tartalom. Az Imaginarium boltja attól is különleges, hogy a felnőttek nagy, kék, ovális bejárata mellett, a kisgyermekek az ajtó kicsinyített másán léphetnek be.
Borsi Andrea, gyermekpszichológus az eseményen elmondta: tapasztalatai szerint nagyon sok szülő azért nem játszik gyermekével, mert úgy tartja, ő maga nem tud játszani. Másoknak a piacon jelenleg kapható játékok nem elég vonzóak. Egy biztos: a sima kocka már nem elég. A gyermekpszichológus szerint azok a gyerekek, akik megtanulnak játszani, egyben megtanulnak tanulni, és - miközben személyiségük fejlődik -, a munka világában is sikeresebbek lesznek. A számítógépes játékok ugyan nem megkerülhetők, de gyakori az agresszív tartalom, ami a gyermekek személyiségfejlődésére is negatív hatással van. Az Imaginarium megjelenése nemcsak azért örömteli, mert kerüli a szexista, erőszakra buzdító játékokat, hanem azért is, mert játékaik forma és színvilága is hozzájárul a gyermekek kreativitásának fejlődéséhez. KicoNico, a bájos kis kabalaállat pedig, szándékos tökéletlenségével segíti az elfogadás képességének erősítését.


Balázsy Panna gyermekkönyv szerző szerint: az Imaginarium már nevében hordozza azt, ami a játék lényege: a fantázia. Emlékezzünk vissza saját gyerekkorunkra, amikor egy bottal vagy egy kaviccsal is órákig tudtunk játszani. Panna saját lányainak is szeret olyan játékokat venni, ami fejleszti a gondolkodásukat és beindítja fantáziájukat, illetve előszeretettel mesél esténként fejben kitalált meséket lányainak.


A Mammut Bevásárlóközpont III. emeletén most megnyílt első bolt után, az Imaginarium magyarországi franchise partnere, a CEE Retail Group idén ősszel, egy újabb játékbolt megnyitását tervezi Budapesten.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás