Hí­rességek ligete a gödöllői Petőfi Sándor ökoiskolában

Az elmúlt napokban elindult a Carbon Solutions Kft. egyik programja, a Hí­rességek ligete, amely a gyerekek és ismert emberek közreműködésével elsőként a gödöllői Petőfi Sándor íltalános Iskolában valósult meg.

A Hí­rességek ligete megnevezés egy mini Oxyfa-ültetvényt takar, amelyet oktatási intézményekben hozunk létre. A gödöllői Oxyfa-ültetéshez olyan közismert személyek csatlakoztak, mint Pécsi Ildikó és férje, Szűcs Lajos, Mucsi Zoltán és Magyar Attila szí­nművészek, a világhí­rű Rippel Brothers valamint dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

Az Oxyfa-ültetés kapcsán Kamrás Ria, a Carbon Solutions Kft. stratégiai igazgatója emlí­tette, hogy a pályáját pedagógusként kezdte, í­gy külön öröm, hogy egy faültetés erejéig visszatérhetett az iskola falai közé. „Az Oxyfa-ültetés és gondozás egy olyan élményt jelent a gyerekeknek és egy olyanfajta tudatos odafigyelést a növényekre, amit nem lehet tankönyvekből megtanulni, sőt még internetről sem!” – mondta beszédében.

A kezdeményezés révén nemcsak környezetünket tesszük tisztábbá, de a gyerekek környezetvédelmi szemléletformálásában is aktí­v szerepet vállalunk. Az elültetett Oxyfákat már a kezdetektől a gyerekek gondozzák, és velük együtt növekednek törődésüknek köszönhetően. A saját szemükkel láthatják az Oxyfák fejlődését, rendkí­vüli tulajdonságait, hatalmas árnyékát, ami különleges élményt ad a kicsiknek.

í“vjuk közösen környezetünket, tegyünk együtt elhasználódott Földünkért!

Mi az Oxyfa?

Egy olyan különleges tulajdonságokkal rendelkező lombhullató fafajta, melynek egyik egyedisége, hogy már a 6. évben elérheti a 16 méteres magasságot és a 35 cm-es törzsátmérőt. Környezetvédelmi szempontból kimagasló értékekkel bí­r, ugyanis gyors növekedéséhez rengeteg szén-dioxid szükséges, ezáltal fejlődés közben ugyanannyi idő alatt tí­zszer több szén-dioxidot köt meg, mint az őshonos fák. Rendkí­vül jól alkalmazkodik a különböző éghajlati- és talajviszonyokhoz, óriási levelei pedig elérhetik a 45 cm-es átmérőt, ezáltal kellemes árnyékot nyújtanak a nyári kánikulában.

Megosztom