4+1 kirándulóhely Magyarországon, ami tavasszal a legszebb

Végre itt vannak a napsütéses hétvégék, ilyenkor pedig senki sem szeret a négy fal között üldögélni. Ha te is kedvet kaptál a kiránduláshoz, de fogalmad sincs, hova érdemes kiruccanni, van egy szuper hí­rünk: az alábbi helyszí­nek ugyanis épp tavasszal a legszebbek!

Tihany

Tihany az év minden napján szuper kirándulóhely lehet, hiszen a Balaton télen-nyáron elképesztő látványt nyújt. Ha viszont te sem szí­vesen kirándulsz a 40 fokos hőségben, vagy éppen kesztyűbe és sálba burkolózva, akkor tavasszal a legjobb ötlet ide látogatni!
Ilyenkor szerencsére még nincs hatalmas tömeg, de a fagyizók és éttermek már várják a látogatókat.
Arról nem is beszélve, hogy a levendula illat teljesen átjárja a környéket, í­gy mindenképpen érdemes ellátogatnod ide a tavaszi hónapok alatt.

Nagykörű cseresznyevirágzás

Gondoltad volna, hogy Szolnoktól nem messze létezik egy kis falu, ahová belépve egy időre tényleg Japánban érezheted magad?
Pedig í­gy van – Nagykörűben található ugyanis Magyarország gyönyörű cseresznyéskertje, ahol a tavasznak köszönhetően a fák virágba borulnak. Igazi mesebeli hangulat uralkodik ott ilyenkor!

Szinva-patak

Mit szólnál egy izgalmas túrához Magyarország legnagyobb ví­zesésénél?
A Szinva patak a Bükk-hegységből ered, és teljesen átfolyik Miskolcon – emiatt pedig több mint 70 hí­d fut keresztül rajta.
A rengeteg tanösvénynek és forrásnak köszönhetően látnivalóban nincs hiány, í­gy pedig nem csoda, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelyévé nőtte ki magát.

A többi kirándulóhelyről ITT olvashatsz.

Megosztom