Tekerd jobbra!

„Tekerd jobbra!” néven indí­t új társadalmi célú programot a Hankook Tire Magyarország Kft. Az akció keretében a jelentkezők kerékpározás közben gyűjthetnek kilométereket a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont osztálya és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat részére. A kezdeményezéshez a vállalat dolgozóin kí­vül bárki csatlakozhat, aki fontosnak tartja a két szervezet támogatását, és emellett odafigyel a saját egészségére is. A gyűjtőakció a 32. Dunaújvárosi Bringatúrán veszi kezdetét, 2016. május 14-én.

Az elmúlt évek sikeres társadalmi felelősségvállalási (CSR) programjait követően a Hankook Tire egy újabb, széles összefogásra ösztönző programot kezdeményezett, aminek középpontjában két egészségügyi szervezet támogatása áll. Az akció keretében a vállalat arra buzdí­tja saját kollégáit, hogy üljenek kerékpárra, tekerjenek, és kilométereket gyűjtve támogassák a meghirdetett célt. A programhoz bárki szabadon csatlakozhat, aki egyetért a közös jótékony céllal.

A Hankook új kezdeményezésének lényege, hogy májustól szeptemberig a résztvevők kilométereket gyűjthetnek munkába menet vagy akár egy hétvégi családi biciklitúra keretében. A szeptember végéig „összebringázott” kilométereket a Hankook 250 Ft/km „árfolyamon” forintra váltja és felajánlja a két egészségügyi szolgálatot végző közhasznú szervezet számára. A kilométer-gyűjtéshez maximum 200 résztvevő csatlakozhat – számukra a Hankook egy kerékpárra rögzí­thető digitális kilométer-számlálót biztosí­t, amelyet a 32. Dunaújvárosi Bringatúrán vehetnek át a segí­teni akaró bringások. A jelentkezők 2016. április 25-től folyamatosan regisztrálhatnak a pr.hungary@hankooktire.com e-mail cí­men.

A jelentkezők a regisztráció során dönthetik el, hogy mely szervezetnek gyűjtik a kilométereket. A programhoz bárki csatlakozhat, aki saját kerékpárjával vállalja, hogy a gyűjtés sikeressége érdekében a megadott időszakban méri a megtett kilométereket a mérőeszköz segí­tségével.

– Cégünknél egyre több kolléga választja a kerékpárt a munkába járáshoz az autó és a tömegközlekedés helyett. Ezt mi nagy örömmel fogadjuk, hisz a testmozgás, a szabadidőben végzett sport nem csak az egészségünkre és a közérzetünkre van jó hatással, de óvja a környezetünket is. Most lehetőségük van arra, hogy a saját egészségük megóvása mellett egy jótékony célért is tegyenek. Bí­zunk benne, hogy ezek a kezdeményezések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy környezet-, és egészségtudatosabbak, szociálisan érzékenyebbek legyünk – mondta el Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az akció a 32. Dunaújvárosi Bringatúrán veszi kezdetét, 2016. május 14-én. Az érdeklődök, itt már együtt bringázhatnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) tagjaival, akik támogatóként csatlakoztak a programhoz.

– Örömmel csatlakoztunk a Hankook „Tekerd jobbra!” kampányához, hisz egyfelől sportolóként számunkra is elsődleges az egészségtudatos és környezetbarát közlekedési kultúra elterjesztése, másrészt nagyon fontosnak tartjuk a két kedvezményezett szervezet munkáját – egészí­tette ki Radulovics Bojana, a csapat szakmai vezetője.

Csökkentsd a CO2 kibocsátást! Élj egészségesebben! Támogass egy jótékony célt! Gyere, bringázz velünk!

Megosztom