Vastag Csaba festőművésznek állt

íprilis közepétől egészen szeptember végéig, minden csütörtökön 10:00 és 18:00 óra között a Gozsdu Udvarba költözik a “Montmartre”. Az egyedülálló programsorozat az élő alkotás örömén keresztül, a Montmartre-i hangulatot megidézve elhozza Budapest szí­vébe a művészetek világát, ahol profik és kezdők egyaránt jól megférnek egymással. A Gozsdu Udvar látogatóinak is lehetőségük lesz alkotásokat készí­teni. A Gozsdu Montmartre első napján Vastag Csaba énekes is festett.

A programsorozat nem titkolt célja, hogy közelebb hozza az utca emberét a művészetekhez. A Gozsdu Montmartre az izgalmas programon túl bemutatkozási és kiállí­tási lehetőséget is nyújt a hazai művészeknek. Az udvar látogatói is kipróbálhatják kreativitásukat: a Ferdinánd Galéria segí­tségével maguk is készí­thetnek alkotásokat.

“Nagyon szeretem a festészetet – mondta Vastag Csaba énekes. – Bár már általános iskolában is érdekelt, és indultam rajzversenyen is, mostanra inkább az absztrakt irányok felé fordultam. A művészet, az művészet. Mindegy, hogy verbális, vagy nem. Mindegy az eszköz, nem számí­t a kommunikációs forma. Lényeg az üzenet és a tartalom. Az átjárhatóság pedig teljesen szabad. Ugyanúgy le lehet festeni egy zeneművet, mint ahogy dalt lehet í­rni egy szoborról, vagy egy festményről.”

Herczeg Laura, a Gozsdu Udvar marketing menedzsere elmondta: „A Gozsdu Udvar számára fontos, hogy látogatóinak a gasztronómiai élmények mellett kulturális élményekben is részük legyen, ezért folyamatosan kí­nálunk egyedi programokat, például salsa estet, sakk napokat és art marketet.”

A Gozsdu régiség vására, az Antik Market minden szombaton várja az érdeklődőket, mí­g a Gouba (Gozsdu bazár) minden vasárnap kí­nál dizájn, kézműves és művészeti vásárt az idelátogatóknak.

A programok ingyenesen látogathatók.

Megosztom