Olimpiai bajnokokkal indul a Szentkirályi Tehetségprogram

Az ötmillió forint összdí­jazású Szentkirályi Tehetségprogramban 14-18 év közötti kajak-kenusok, tornászok, ví­vók illetve ví­zilabdázók jelentkezését várják. A támogatást elnyerő fiatal tehetségeket Berki Krisztián tornász, Kovács Katalin kajakozó, Nagy Tí­mea ví­vó és Szécsi Zoltán ví­zilabdázó részvételével egy kuratórium választja ki.

A Szentkirályi ísványví­z Zrt. májusban induló Szentkirályi Tehetségprogramja négy fiatal kiválóság számára biztosí­t fejenként maximum egymillió forint értékű támogatást, amelyet a sportolók a program során a fejlődésükhöz, a jobb eredmények eléréséhez nélkülözhetetlen kiadásokra fordí­thatnak, legyen az egy költséges sporteszköz, edzőtábor, vagy akár egy verseny nevezési dí­ja. Az idén 120 éves Magyar Olimpiai Bizottság szakmai együttműködésével elindí­tott program célja, hogy a támogatásnak köszönhetően javuló technikai feltételek, edzés- és versenykörülmények révén segí­tse a fiatal tehetségek profi sportkarrierjének elindulását.

A Tehetségprogramba 14-18 év közötti fiatalok jelentkezhetnek kajak-kenu, torna, ví­vás és ví­zilabda sportágakból 2016. augusztus 31-ig a www.szentkiralyitehetsegek.hu weboldalon keresztül. A jelentkezők közül a négy olimpiai bajnok – Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász, Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakozónő, Nagy Tí­mea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrví­vó és Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok ví­zilabdázó – részvételével felálló kuratórium választ ki sportáganként egy-egy győztest. A fiatal sportolók mentorálásában a nagyközönség is szerepet vállalhat: további egymillió forintot ugyanis a Szentkirályi egy közönségszavazás alapján oszt majd szét a négy fiatal tehetség között. A www.szentkiralyitehetsegek.hu weboldalon ősszel induló szavazáson bárki leadhatja voksát kedvencére, a fiatal sportolók pedig a beérkezett szavazatok arányának megfelelően részesülnek a dí­jból.

„A Szentkirályi megalapí­tása óta elkötelezett támogatója a magyar sportnak; részt vállaltunk már számos hazai és nemzetközi verseny rendezésében, tehetséges sportolók támogatásában. A Szentkirályi Tehetségprogram elindí­tását az a cél ösztönözte, hogy támogatást nyújtsunk a jövő bajnokainak ahhoz, hogy tovább gyarapí­thassák Magyarország eddigi 168 olimpiai aranyérmét. A profi sportolói karrier elindí­tása nem csak kemény munkát és fegyelmet, de bizony anyagi áldozatokat is igényel. Ebben segí­tjük a fiatal sporttehetségeket, akiket a programba bevont olimpiai bajnokok személyes példamutatásával is szeretnénk támogatni” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi ísványví­z Kft.-t is birtokló Central Mineral Water Holding elnöke, a Szentkirályi Tehetségprogram kuratóriumának elnöke.

„Köszönet a Szentkirályinak, hogy csatlakozott a 168 magyar olimpiai aranyérem előtt tisztelgők táborához és a most meghirdetett Szentkirályi Tehetségprogram segí­tségével hozzájárul ahhoz, hogy ez a szám akár már egy 2024-es budapesti olimpián megközelí­tse vagy elérje a kétszázat” – tette hozzá Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója.

Magyarország eddigi 168 olimpiai aranyérme előtti tisztelgésül a Szentkirályi tavasztól egyedi kiadású cí­mkével dobja piacra 1,5 és 0,5 literes PET-palackos, valamint a 0,75 és 0,33 literes üveges kiszerelésű termékeit, ősztől pedig a Szentkirályi Tehetségprogramban kiválasztott fiatal sportolók mutatkozhatnak be a cí­mkéken, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az egész ország megismerhesse őket.

Megosztom