Töretlenül folytatja szájhigiéniai edukációs kampányát az Orbit

Különös hangsúlyt fektetve a gyermekek megfelelő száj- és fogápolási szokásaira, illetve a prevenció fontosságára, harmadik évét kezdi meg az Orbit oktató kampánya. Idén a taní­tó célzatú cikkek mellett azonban további két pillérrel bővül a kezdeményezés: az SOS Gyermekfalvak, illetve a 8. Gyerek ARC pályázat és kiállí­tás támogatásával.

Idén is folytatódik az Orbit két éve indí­tott szájhigiéniai oktató kampánya, melynek célja a magyar lakosság, azon belül is a gyermekek megfelelő és informatí­v tájékoztatása a körültekintő szájhigiéniával kapcsolatban. Ezúttal azonban az SOS Gyermekfalvak Magyarország és a Gyerek ARC pályázat is csatlakozott a megmozduláshoz.

Az Orbit mint az SOS Gyermekfalvak elkötelezett támogatója idén április 1. és június 30. között széles körű társadalmi összefogásra szólí­t fel. Ebben az időszakban minden megvásárolt Orbit rágó termék után 1 Ft-tal támogatja az SOS Gyermekfalvakat. Ezáltal nem csak a saját, de a rászoruló gyermekek mosolyáért is tehetünk. A gyerekek rajzaikkal tudnak kapcsolódni a kampányhoz. Minden a 8. Gyerek ARC-ra beérkező rajz után az Orbit 500 Ft-tal emeli az SOS Gyermekfalvaknak juttatott támogatási összeget.

Az elmúlt két évben a szervezők többfrontos támadást indí­tottak a szájhigiéniai edukáció területén, hogy elérjék elsődleges célkitűzésüket, a magyar lakosság szájápolási tudásszintjének javí­tását, száj- és fogápolási attitűdjének, illetve rágózási szokásainak megváltoztatását.

A szájhigiéniai kampány központi eleme továbbra is a szájápolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók gyűjtőoldalaként definiált www.szajharmonia.hu microsite. Az oldalon a szájhigiéniával kapcsolatos ismeretterjesztő cikkek mellett olyan hasznos funkciók is segí­tik a felhasználókat, mint az országos „Fogorvoskereső” adatbázis, vagy a „Szakértő válaszol” menüpont, ahova bárki fordulhat személyes panaszával. Továbbá izgalmas játékokkal is bővült az oldal, ahol a szülők játszva tanulhatnak a szájápolásról. 2016-ban a már megszokott fogorvosi közreműködés mellett táplálkozástudományi szakértő és pszichológus is segí­ti a gyermektémájú szájhigiéniai edukációs munkát.

Minden csomag rágó segí­t megóvni gyermekeink mosolyát!

További információkért látogasson el a www.szajharmonia.hu microsite-ra!

Megosztom