Teljes összetartozás, még a munkában is együtt

Azt mondják, a közös munka megölheti a szerelmet, de szerencsére nem mindenkire igaz ez a mondás. Valentin-nap kapcsán most a Balássy Betty-Varga Feri házaspár arról mesél nekünk, hogy igenis létezik olyan kapcsolat, amelyben a felek nemcsak a magánéletben passzolnak egymáshoz, mint borsó meg a héja, hanem a szakmában is jól működnek együtt.

Jubilál a Balássy Betty (35) & Varga Ferenc (46) házaspár, ugyanis éppen tí­z éve, hogy elindult közös életük, és vele egy időben a közös munka. 2006-ban, a Megasztár 3-ban ismerkedtek meg egymással, ahol Betty a vokálszekció vezetőjeként dolgozott, Feri versenyzőként pedig a döntőig jutott, és végül a második helyet szerezte meg. A tehetségkutató után szinte azonnal összebútoroztak.

– Még ugyanebben az évben Bettyt felkérték az „Egy bolond százat csinál” cí­mű ví­gjáték főcí­mdalára, és amikor felmerült, hogy duett is lehetne belőle, kéznél voltam, í­gy egyértelmű lett, hogy ez lesz az első közös dalunk – mondja Feri. – A duett annyira jól sikerült, hogy együtt képzeltük el a továbbiakat is, hiszen a közös munka már a verseny alatt is nagyon jól ment nekünk, ami azért furcsa, mert mi ketten nagyon különbözünk. Azzal, hogy megismertük egymást, a sors azt is felkí­nálta, hogy közös karrierépí­tésbe fogjunk, és mi csupán éltünk vele.

Betty szerint az egy dolog, hogy jól működik a magánéletük, hiszen a szakmai kapcsolatukban is kialakultak a munkafázisok, és az ehhez tartozó szerepek.
– Szerencsére mindketten máshoz értünk, í­gy nagyon jól kiegészí­tjük egymást – magyarázza. – Például Feri a hangzás tekintetében van otthon, de nem szól bele a dalszerzésbe és a szövegekbe, kivéve, ha a szerzőtársakkal kikérjük a véleményét. A szí­npadi munka is remekül kialakult pár év alatt. Ez nagyon fontos, mert a szí­npadon nem lehet vita!

Annak, hogy szinte az egész napot együtt töltik, Feri szerint előnye és hátránya is van.
– Néha megöl a másik személye, viszont ha nincs ott, abba halsz bele. Mégis, a legfontosabb az, hogy ha rosszul vagyok bármilyen szempontból, akkor Betty abszolút társam a magánéletben és a szí­npadon egyaránt, ahogy én is ott támogatom, ahol tudom. Például amikor várandós volt, én segí­tettem őt, és a kilencedik hónap végéig tudtunk dolgozni mind a két kicsinél. Koncertünk még soha nem maradt el.

Ilyen intenzí­v „együtt levés” mellett óhatatlan, hogy olykor némi magánszférára van szükségük, de ilyenkor is hamar elkezdenek hiányozni egymásnak. Nekik az is elég, ha otthon valahol elvonulhatnak, de mégis tudják, hogy a másik ott van a közelben. Mindketten úgy gondolják, mélyebb tud lenni az a házasság, ahol összeér a magánélet a munkával, nemcsak azért, mert nagyobb rálátásuk van a másik életére, hanem mert mindketten monogám tí­pusú emberek, akiknek szóba sem jöhet egy kósza románc.
– Persze ahogy mondják, nálunk sincs kolbászból a kerí­tés, előfordulnak komoly viták, mivel nagyon különböző a habitusunk, és olykor érezzük a tizenegy év korkülönbséget is – vallja meg őszintén Betty. – Én inkább „hűbelebalázs” vagyok, mí­g Feri megfontoltabb. Ebből néha adódnak nézeteltérések, egy dolog viszont biztos, hogy a kapcsolatunk alapjaiban, a gyereknevelést illetően és a hétköznapi életünkben egyetértünk, és talán ez a legfontosabb.

Bettyéken kí­vül megkérdeztünk három másik párt is a közös életükről, ezt a Családi Lap februári számában olvashatja el.
Megosztom