Szerelem a tányéron

Egy kis vágyfokozó fűszer az előételbe, egy kis csábí­tó keverék a főételbe, majd végül egy szí­v alakú édesség rózsaborssal megbolondí­tva, és máris készen van a Valentin-napi menü. Amellyel biztosan levesszük kedvesünket a lábáról…

Rí“ZSABORSOS KEKSZ

Hozzávalók (15 darabhoz):

10 dkg darált zabpehely
6 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 csipet sütőpor
2 tk. tört rózsabors
1 csipet só
6 dkg vaj
3 dkg cukor
1 csomag vaní­liás cukor
2 db tojás
fél biocitrom lereszelt héja
sűrűbb, savanykás lekvár a töltéshez

Elkészí­tése

A darált zabpelyhet összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a rózsaborssal, a sóval, és elmorzsoljuk benne a vajat. A cukrokat kikeverjük a tojásokkal és a citromhéjjal, a lisztes keverékhez adjuk, majd gyors mozdulatokkal puha tésztává gyúrjuk.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és 15 darab tele, illetve 15 darab lyukas közepű szí­vecskét szaggatunk belőle. A kekszeket sütőpapí­rral borí­tott sütőlemezre sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegí­tett sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni, majd a lekvárral összeragasztjuk a kekszeket.

A vágyfokozó fűszerekkel készült almachutney és a bazsalikomos halfasí­rt zellersalátával receptjét a februári Családi Lapban találják.

 

Megosztom