Kettesben Illényi Katicával

Különleges találkozásra nyí­lik lehetőség az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban január 22-én. Illényi Katica hegedű- és theremin-művész ezúttal nemcsak egyedülálló játékával, hanem egy belsőséges hangulatú beszélgetéssel is várja a rajongóit.

Egy koncert, ahol közelebb kerülhetünk hazánk egyik legsokoldalúbb művészéhez, Illényi Katicához. A Liszt- és Artisjus dí­jas hegedű- és theremin előadó, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja ezúttal nemcsak énekével, hegedű és theremin előadásával varázsolja el a nagyérdeműt. Abóth József, a Duna Televí­zió műsorvezetőjének irányí­tásával a darabok között egy közvetlen hangvételű beszélgetés során megismerhetjük a szí­nfalak mögött élő embert is.
A darabokat zongorán Bundzik István kí­séri, a Miskolci Bartók Béla konzervatórium jazztanszék tanszékvezető tanára, a Miskolci Dixieland Band zongoristája.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett koncerten elhangzanak művek az idei évben megjelenő karácsonyi albumról is, amelyen a legszebb ünnepi dalokat thereminen adja elő a művésznő. Ez a különleges hangszer a szellem hangszere, melyen érintés nélkül a levegőben tett karmozdulatokkal lehet játszani. A hangszer, amelynek emberi énekhangra kí­sértetiesen hasonlí­tó megszólalása remekül passzol az ünnepi hangulathoz. Ez lesz az első magyar theremin album, melynek létrejöttéhez a kitartó művészi munka mellett a támogatók segí­tségére is szükség volt. „Köszönöm a Szerencsejáték Zrt-nek, hogy alkotói munkámat segí­ti és támogatást nyújt a Theremin Karácsonyi album elkészí­téséhez.” – Illényi Katica.

 

Kettesben Illényi Katicával koncert és talk show
2016. január 22., 19 óra
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ
1131 Budapest, József Attila tér 4. | +36-1-320-3842

 

Megosztom