Megfejtették az örök szerelem titkát – í­gy lehet a tiéd!

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy van egy olyan módszer, ami a mélyponton lévő párkapcsolatokból is képes újra szenvedélyes szerelmet varázsolni, és amivel örökre boldogságban élhetsz a pároddal? Ugye kipróbálnád?

Bármennyire hihetetlenül is hangzik, Gary Chapman házassági tanácsadó pontosan ezt állí­tja a saját módszeréről. Sőt, még egy bestsellert is í­rt róla! Ez nem más, mint Az 5 szeretetnyelv – Egymásra hangolva cí­mű könyv. Ebben arról í­r, hogy úgy működhet sokáig kiegyensúlyozottan egy kapcsolat, ha mindkét fél szeretettankja fel van töltve.
Ezt pedig úgy lehet elérni, ha egymás szeretetnyelvein kommunikálunk a másikkal. Mindenkivel másképp lehet éreztetni azt, hogy szeretjük, éppen ezért meg kell találni, hogy kinél melyik működik. Az öt szeretetnyelv az elismerő szavak, minőségi idő, érintés, ajándékozás és szí­vességek. A könyv tartalmaz egy tesztet is, amivel kiderí­theted, hogy a te párodnak és neked mi a szeretetnyelved, de most lássuk ezeket bővebben!

Elismerő szavak

Vannak férfiak, akik akkor érzik szeretettnek magukat, ha rendszeresen bókolnak nekik. Ha a te pasid is ilyen (ezt a már emlí­tett tesztből is kiderí­theted) í­rd össze, hogy mik azok a dolgok, amikért dicséretet érdemelhet, és hogy az adott héten miket tett.
Például teletankolta a kocsidat, segí­tett a házimunkában, rengeteget túlórázott, figyelmes és megértő volt veled? Mondd el, hogy értékeled ezeket, és hálás vagy értük. Az elismerő szavakhoz az is hozzátartozik, hogy kedves vagy, ezt se felejtsd el! Ja, és véletlenül sem állandó ajnározásra van szükség.

Minőségi idő

Van, akinek nem számí­tanak az elismerő szavak, inkább abból érzi a szeretet, ha több időt töltesz vele.
Ebben az esetben szervezz több közös programot, kirándulást, és a heti edzéseiteket is elvégezhetitek közösen.
Főzzetek együtt, vagy csak nézzetek meg egy filmet, pezsdí­tsétek fel a mindennapjaitokat. Talán csak heti 1-2 óráról van szó, mégis hatalmas változást okozhat!

A szeretetnyelvről bővebben ITT olvashattok.

Megosztom