Educatio Kiállí­tás: itt minden a továbbtanulásról szól

Szó lesz a legújabb duális képzésekről, ösztöndí­j lehetőségekről és az Apolló életpálya modellről éppúgy, mint felvételi követelményekről vagy a hallgatói életről. A bizonytalanoknak pályaorientációs tanácsadással, a pedagógusok számára szakmai újdonságokkal készülnek a szervezők.

A tizenhatodik alkalommal életre hí­vott rendezvényen minden kiállí­tó és előadó egy célt támogat: a továbbtanulók meghozhassák a számukra legjobb döntést. Ezért a résztvevő intézmények és szervezetek képviselői fáradhatatlanul válaszolnak a kérdésekre, három napon keresztül. A még bizonytalanok pályaorientációs tanácsadók segí­tségével találhatják meg a helyes irányt, az egyetemek, főiskolák standjainál pedig megismerkedhetnek többek között a felvételi követelményekkel, a választható tárgyakkal, a kollégiumi lehetőségekkel, a juttatásokkal, ösztöndí­jakkal, a hallgatói élettel, vagy akár az elhelyezkedési esélyekkel. A pavilonoknál az intézmények jelenlegi hallgatóit is kérdezhetik az érdeklődők, í­gy naprakész információkat és tapasztalatokat gyűjthetnek, első kézből. De vélhetően a pedagógusok és intézményvezetők sem unatkoznak majd: ők a szakma újdonságairól, taneszközök és módszerek korszerűsödéséről informálódhatnak.

A rendezvény erőssége, hogy a továbbtanulást fontolgatók egy helyen, nagyon rövid idő alatt, mégis széles körűen informálódhatnak szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény ajánlatáról. A palettát szí­nesí­tik a külföldi egyetemek, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek, nyelviskolák és tankönyvkiadók is, akik szintén bemutatkoznak. A program évek óta nagyon népszerű, idén is több tí­zezer embert várunk – nyilatkozta Maszlavér Gábor, az Educatio Kiállí­tás főszervezője.

A több mint 120 standból 43-at felsőoktatási intézmények foglalnak el, í­gy a legtöbb hazai intézmény képviseli magát, ugyanakkor 16 országból érkezik még közel 40 kiállí­tó. Az ingyenesen látogatható eseményen napközben a nagyszí­npadnál izgalmas előadásokat is meg lehet hallgatni például a duális képzésről, vagy épp az Apollo életpálya modellről.

Megosztom