Libanoni í­nyencségek

A Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace-ban nyí­lt meg a levantei konyha szí­ne-javát felvonultató autentikus libanoni étterem, a Baalbek. A keleti í­zek szerelmeseinek legújabb törzshelyén a tradicionális receptek és a hangulatos enteriőr mellett az étterem főszakácsa a garancia arra, hogy olyan kulináris élményben legyen itt részük, mintha egy közel-keleti utazáson vennének részt. Ebbe az élménybe pillanthatunk bele most mi is néhány recept erejéig.

Hozzávalók:

6 ek. kukoricakeményí­tő
6 ek. cukor
2 ek. zsí­ros tejszí­n
1 l tej
1 tk. vaní­liakivonat
negyed tasak vaní­liás pudingpor
1 ek. rózsaví­z
2 tojássárgája

Elkészí­tése:

1. Egy közepes méretű edényben keverjünk össze minden hozzávalót, majd közepes lángon lassan kavargatva heví­tsük addig, amí­g besűrűsödik.
2. Tálaláskor szedjük kisebb edényekbe, majd dí­szí­tsük friss pisztáciával és mandulával. Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe, és kész is a hideg finomság!

A Családi Lap januári számából pedig azt is megtudhatja, hogyan készí­tse el a rizzsel és hússal töltött szőlőlevelet (Warak Enab) és a korianderrel és gránátlalmával tálalt csirkemájat.

Megosztom