Együtt várták a Mikulást hazánk sztárjai

Nagy meglepetésben volt részük a súlyos betegségből gyógyult gyermekeknek és családjaiknak a Jégteraszon! A Mikulás ugyanis nem egyedül érkezett hozzájuk – magával hozta hazánk hí­rességeit is. Dukai Regina, Lola, Muri Enikő, Szandi, Puskás Peti, L.L. Junior és Gergely István olimpikon ví­zilabdázónk segí­tettek az ajándékok kiosztásában, és mí­g ezek után a sztárcsapat fiú tagjai a játékos jéghokiban szegődtek a gyerekek mellé, a lányok fakutyázással csaltak mosolyt a legkisebbek arcára.

íœnnepi dekoráció, rengeteg dal, ajándékkal teletömött csomagok, korizó, hokizó és szánkót húzó hí­rességek, feledhetetlen hangulat – í­gy telt a Mikulás-nap a Jégteraszon, ahol a korcsolyapálya és a Ments Életet Alapí­tvány nem mindennapi meglepetéssel kedveskedett a családoknak. A súlyos betegségből gyógyult gyermekek, testvéreik és a szülök több száz fős tömege izgatottan várta a nap fénypontját, a Mikulás érkezését – aki kivételesen nem egyedül érkezett: segí­tői mellett hazánk sztárjai is mellészegődtek, hogy mosoly csaljanak a legkisebbek arcára.

Lola és Muri Enikő először ugyan bizonytalanul lépett a jégre, ám a gyermekek bí­ztatására a két énekesnő gyorsan belejött a korcsolyázásba, és két siklás között az is kiderült, mindkettőjüket elkapta a karácsonyi hangulat. „Jó érzés másoknak örömet okozni, illetve segí­teni. Korizni pedig nagyon szeretek, í­gy különösen kedves volt az esemény számomra. Ebben az évben is, ahogy mindig, sok karitatí­v kampányban vettem részt – ha az ismertségemet í­gy tudom hasznossá tenni, hogy másoknak segí­tek vagy éppen valami fontos dologra hí­vom fel a figyelmet, az jó érzés számomra. így lesz ez 2016-ban is” – mondta el Lola, aki idén az egyik legtöbb jótékonysági tevékenységet, kampányt vállalta a zenei előadók között.

Lolához hasonlóan Enikő is várja már az ünnepeket, ám L.L. Juniorral karöltve egyelőre a Mikulásra fókuszált: lelkesen szánkóztak és osztogatták a csomagokat a gyermekeknek. „Tavaly a Halloween-t ünnepeltük itt, a Jégteraszon a rászoruló gyermekekkel, idén gyógyult kicsiket vártunk szeretettel ennek a nemes kezdeményezésnek a keretein belül. A korcsolyatudásom ugyan még mindig hagy némi kí­vánnivalót maga után, de imádtam, hogy itt lehettem a többiekkel – jó volt látni a boldogságot a srácok arcán” – mondta L.L. Junior.

Dukai Regina is korit húzott a lábára, ám bármennyire is belejött a siklásba, végül a kicsik bí­ztatására a szánkón kötött ki – Szandi húzta körbe a pályán, aki családjával, férjével és kisfiával érkezett. „Nagyon cukik voltak a csöppségek, öröm volt nézni, ahogy várják a Télapót. Szeretek a közelükben lenni, és jó volt látni, hogy a Ments Életet Alapí­tvány olyan gyermekek kí­vánságait teljesí­tette, akik súlyos betegségen vannak túl. Igazán megérdemlik a jót!” – mesélte Regina, és azt is elárulta, bizony, ő még a mai napig kikészí­ti csizmáját a Mikulásnak. Sőt, mint hozzátette: nála már a karácsonyfa is áll, ugyanis imádja a szeretet ünnepét. Nemcsak a gyermekeknek szentel kiemelt figyelmet, rendszeresen ellátogat állatmenhelyekre is: élelmet visz a gazdátlan kutyusoknak és a sétáltatásukban is részt vesz.

Szandi, Gergely István és Puskás Peti mintha csak korcsolyával a lábukon születtek volna: magabiztosan rótták a köröket, együtt siklottak, szánkóztak, jégkorongoztak a vállalkozó szellemű kicsikkel. „Szuper volt ebben a játékos közegben látni a már egészséges gyerekeket, akikkel lehet, hogy korábban a kórházban találkoztam. Sokszor járok ugyanis hasonló helyekre, hogy örömet szerezzek annak, akinek minden mosoly ajándék. Az ünnepnek számomra erről, nem pedig a vásárlásról kell szólnia – emiatt kértem idén is a szüleimtől, hogy maximum aprósággal lepjenek csak meg. A családi együttlét ilyenkor a legfontosabb!” – árulta el Puskás Peti, aki azt is bevallotta, hogy életében először hokizott. Gergely Pista olimpikon ví­zilabdázónk azonban lelkesen segí­tett neki, és megmutatta a helyes ütőtartást is – ugyanis a kiváló sportoló régen jégkorongozott. „Nagyon örültem, hogy előkerültek a hokiütők – újra gyereknek éreztem magam, és igazán jót játszottunk” – mondta el István, aki bár gőzerővel készül a januári Ví­zilabda Európa Bajnokságra, de szí­vesen szakí­tott időt arra, hogy segédkezzen a Mikulásnak, és a játékokkal, közös fotókkal örömet szerezzen a Jégteraszra látogató családoknak.

 

Megosztom