10 kihagyhatatlan téli úti cél Stájerországban

A tavalyi téli szezonban 75 ezer magyar utazó választotta közelségének, kiváló sí­pályáinak, a változatos programlehetőségeknek és a megfizethető áraknak köszönhetően Stájerországot. A stájer régiók ajánlataiban a gyerekes családok, az extrém sportok kedvelői, a fiatalok és a pihenni vágyók egyaránt megtalálják a legideálisabb helyszí­n- és program lehetőségeket.

1. Schladming-Dachstein

Gyönyörű táj, világbajnokságoknak helyszí­nt adó sí­pályák, változatos programok és gazdag gasztronómiai kí­nálat várja a családosokat és a fiatalokat egyaránt.

2. Graz

Stájerország fővárosa, Ausztria második legnépesebb városa a sokszí­nűségéről hí­res Graz. í“városa a Világörökség része, ahol román, gótikus, reneszánsz, barokk és szecessziós stí­lusú épületekben gyönyörködhetünk.

3. Skywalk Dachstein

A Dachstein-gleccser legfőbb nevezetessége a 2700 méter magasságban lévő üveg padlójú kilátó és a sziklákra épí­tett függőhí­d, amelyről lélegzetelállí­tó kilátás nyí­lik a környező hegyekre.

4. Mariazell

Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye a keleti Alpok lábánál fekvő település. A város jelképe a főtéren található gótikus-barokk bazilika, melynek alapjait Nagy Lajos magyar király tette le. Környékén kitűnő sí­terepek találhatóak, a táj ideális a téli túrázáshoz, valamint a karácsonyi időszakban a város főtere ad helyszí­nt az egyik legszebb magas-stájerországi adventi vásárnak.

5. Kreischberg

Az egyik legnépszerűbb magyar úti cél Kreischberg, ahol sí­túra lehetőségek, extrém freestyle park és kiterjedt pályarendszer várja a sí­zőket, snowboardosokat.

6. Stuhleck, W11 panorámaétterem

A stuhlecki sí­terepen található W11 panorámaétteremben a látogató megkóstolhatja Yves Weisang dí­jnyertes szakács főztjét, miközben a páratlan magas-stájerországi tájat csodálhatja.

7. Bad Mittendorf

A kezdő és haladó sí­futó Bad Mittendorfnál léphet be az Ausseerland-Salzkammergut régió több mint 200 kilométer hosszú sí­futó pályahálózatába. Változatos, panorámás terepeivel a tartomány a sí­futók paradicsoma.

8. Kulm sánc

A 63 évvel ezelőtt épí­tett sí­ugrósánc lenyűgöző méreteivel ma a világ legmodernebb ilyen jellegű sportlétesí­tményei közé tartozik, 2016. január 15. és 17. között itt kerül megrendezésre a 2016-os sí­repülő világbajnokság.

9. Bad Radkersburg-i termálfürdő

Stájerország legdélebbi csücskében található a Bad Radkersburg-i termálforrás. A termálví­z évezredeken át elzártan, 2 kilométeres mélységben rendkí­vüli ásványianyag-tartalomra tett szert, egyedülálló összetételével Ausztria egyik ásványokban leggazdagabb gyógyforrása.

10. Planneralm

Stájerország legmagasabban fekvő sí­falva. A 2000 méteres csúcsokkal körülölelt, 1600 méteren fekvő kis település nyugodt légkörével és gyerekbarát pályáival főként családosok számára ajánlott, de Funparkjának köszönhetően snowboardos körökben is népszerű.

Megosztom