2020.02.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Szakállasoké a világ?

A szakállról először szinte mindenkinek a Télapó jut eszébe, így a Braun úgy döntött, szemügyre veszi egy Mikulás-napi körkép formájában.

Családi Lap
2015.12.05  16:00   frissítve: 2015.12.07 11:24
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Valójában mennyire is divatos Ő manapság, és vajon mekkora a követőtábora? Minden munkahelyen díjazzák az arcszőrzetet, vagy csak a Mikulás van ilyen kivételezett helyzetben? Jöjjön a Braun Trendi vagy Nem trendi szakáll-riportja.
Régen egyszerűen nem indultak el otthonról a férfiak borotválkozás nélkül. Manapság azonban egyre inkább trendi a szakáll. Híres színészektől kezdve a bankárokon át a kreatív iparban dolgozó férfiakig az arcszőrzet az egyéniség kifejezésének eszköze lett. De vajon mekkora szakáll az elfogadható a munkáltatók számára?

A társadalom láthatóan kevésbé konzervatív az arcszőrzet tekintetében. Ugyanakkor, a világ legnagyobb cégeinek igazgatói nem viselnek szakállat, kivételeket talán az IT, a média és a technológia világa képez. A vezető politikusok sem a szakállukról híresek. Szóval hogy is van ez? Ha nincs szakáll, nincs határ? A válasz persze nem egyértelmű, és a férfi arcápolási szokások is változnak. Lássuk, érdemes-e szakállat viselni, vagy inkább hagyjuk?

Árt vagy segít a szakáll a karrier építgetésében?
„Történelmi szempontból, és a trendeket figyelve, nem hiszem, hogy a nagy szakáll kevés hatalmat jelentene. A Braun design csapatának tagjaként trendkutatókkal, véleményvezérekkel és designerekkel tartom a kapcsolatot a világ minden tájáról. Azt látom, hogy a nagy szakáll egyre divatosabb. De ez nem is újdonság, hiszen a 19. század végéig, a legbefolyásosabb üzletemberek, tudósok, mérnökök, művészek és politikusok egyaránt tekintélyes szakállat viseltek." - mondta Ben Wilson, a kronbergi Global Braun Design Team munkatársa.
„Manapság nem követelmény a borotválkozás munka előtt, de nem feltétlenül jó ötlet átesni a ló túloldalára sem." - mondta Fabio Vivan, londoni stylist és borbély, a Braun Styling nagykövete.


Nem a trend a fontos, hanem az önkifejezés
Számos bajusz és szakáll stílus közül lehet választani, de íme egy jó tanács: az aktuális divattól függetlenül, olyat válasszon mindenki, ami leginkább kifejezi őt. Az arcszőrzetnek illeszkedni kell az arc formájához, ápoltnak kell lennie, főleg munkakörnyezetben. Ezt követően lehet bajuszt is növeszteni.

„A legfontosabb az arcszőr viselésének módja. Szakállat pedig csak egyféleképpen lehet viselni: büszkén. Az arcszőrzet a férfi részévé válik, fontos önkifejezési elem, az arc része. A stílust gondosan kell kiválasztani, és akkor kellő önbizalmat ad minden fronton." - mondta Josh Camson, a "The Gentleman Lawyer's Guide to Facial Hair" szerzője.


A Braun számos bajusz és szakáll viseletet gyűjtött össze, ami irodai környezetben is elfogadható. A képgaléria a Pinteresten tekinthető meg. A Braun tanácsokkal és készülékekkel is segít azoknak, akik szeretnének arcszőrzetet növeszteni. Aki a legmenőbb szakáll stílust és maximális precizitást keresi, vagy épp egy szakállvágóra lenne szüksége, annak a Braun cruZer6 face, Braun cruZer6 beard&head vagy a Braun Series 7 szakállvágó a legjobb választás.

Rövid útmutató az egyes munkahelyeken elfogadható arcszőrzettel kapcsolatban


Kreatív munkahely: Mindenképpen a megfelelően ápolt Long John-t javasoljuk, vagy akár a festett szakállat. Ettől még kreatívabb az ember.
Lazább iroda: Ápolt és rendezett, tiszta arcszőrzet ajánlott. Mit szólnál egy Sir Walter Raleigh stílushoz?
Vállalati iroda: Változó. Nem szerencsés Long Johnnal mutatkozni, ameddig valamelyik szenior kollégát nem látni hasonló szakállal. Érdemes inkább teljes, de rövidre nyírt szakállal próbálkozni. Egy jó szakállvágó elengedhetetlen.

https://www.pinterest.com/BraunGlobal/


Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás