A gyengéd törődés a legszebb karácsonyi ajándék

Tí­zmillió forintot adományoz a Magyar Vöröskereszt számára Magyarország legkedveltebb csokoládé márkája, a Milka. Az adomány átadására a Milka alpesi faházának megnyitásakor került sor, melyen részt vett Molnár Ferenc Caramel is, aki a Milka gyengédség nagyköveteként örömmel csatlakozott a jótékonysági akcióhoz.

A Magyar Vöröskeresztnek átadott 10 millió forint összegű támogatást a segélyszervezet elsősorban hátrányos helyzetű családok mindennapjainak jobbá tételére használja fel. Az országos segélyszervezet tí­z helyszí­nen működteti az úgynevezett Családok ítmeneti Otthonát (CSíO). Ezekben az otthonokban a Magyar Vöröskereszt munkatársai összesen 100 családot látnak el, ami évente több mint 1000 fő szociális támogatását jelenti.

Caramel, a gyengédség nagykövete
A Milka Karácsony Express kampánya keretében az egyik közép-magyarországi átmeneti otthont látogatta meg Caramel is, aki beszélgetett és énekelt az ott lakókkal, valamint a Milka csokoládék mellett összesen 70 darab tiszteletjegyet adott át a családoknak december 20-i, 10 éves jubileumi koncertjére.
„Mindenki tudja, hogy a karácsony a szeretetről, az odafigyelésről szól. Vannak olyanok, akiknek a legalapvetőbb körülményekért és figyelemért is keményen meg kell küzdeniük. Mélyen megérintenek azok a sorsok, amikkel az otthonban találkoztam. Örülök, hogy sikerült egy pici örömet szerezni azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Nagyon várom, hogy újra lássam őket a koncerten” – beszélt a látogatásról Molnár Ferenc Caramel.

A Milka a Magyar Vöröskereszt öt kiemelt tevékenységét támogatja

„A Milka által felajánlott támogatást öt kiemelt programunk finanszí­rozására fordí­tjuk. E jelentős segí­tség révén a hátrányos helyzetű és mélyszegénységben élő családok megsegí­tése mellett meleg takarót, ételt, forró italt tudunk adni a hajléktalan otthonokba, illetve az éjjeli menedékhelyre jutók számára, valamint készségfejlesztő eszközöket szerezhetünk be fogyatékos nappali otthonainkba. Emellett, a támogatásnak köszönhetően hátrányos helyzetű és rászoruló nagycsaládok gyermekei is megtapasztalhatják majd a táborozás és kirándulás élményét” – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Személyre szabott üzenetek szeretteinknek a Milkától

A Milka Karácsony Express az emberi kapcsolatok fontosságára hí­vja fel a figyelmet, gyengédségre és törődésre ösztönöz. Segí­tségével játékos módon oszthatjuk meg személyre szabott jókí­vánságainkat és gondolatainkat szeretteinkkel és barátainkkal is.
„Sokszor túl kevés idő jut arra, hogy azok felé forduljunk, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a szeretetre és a gondoskodásra. Bí­zom benne, hogy támogatásunkkal sok család karácsonyát és mindennapjait sikerül szebbé varázsolni – mondta Pósa-Somos ígnes, a Milka táblás csokoládék márkamenedzsere. – Feladataink és az ünnepet megelőző forgatag közepette a Milka Karácsony Express-szel pedig egyszerűbbé szeretnénk tenni, hogy kifejezhessük gyengédségünket és törődésünket, hiszen segí­tségével néhány pillanat alatt személyes, szí­vhezszóló levelet küldhetünk akár azoknak is, akikkel nem találkozunk az ünnepek alatt” – tette hozzá a Milka képviselője.

Megosztom