Koreai Jazz Fesztivál- Három nap, három együttes

Három eltérő jazz műfajt képviselő koreai együttes európai turnéjuk keretein belül mutatkozik be Budapesten, Berlinben, Hamburgban, Münchenben, Brüsszelben és Madridban.

27-én 19 órától a Hyejin Quartet lép szí­npadra, mely zenéjével egy olyan új paradigmát hozott létre, amelyben a kortárs zenei hangzás természetes módon keveredik a mainstream jazz elemeivel. Az együttes nevét ihlető vokalista Cho Hyejin zonogristaként kezdte pályafutását, azonban a jazz szülőhazájában az Egyesült íllamokban töltött tanulmányi útja hatására jazz-énekesi pályára tért. Zenei stí­lusának újabb dimenziót a Hyejin Quartet tagjaként adott. ítlag fölötti szak¬mai tehetsége, kiváló scat-je, finom kifejezésmódja és erőteljes hangja méltán váltja ki előadásai során a közönség nagyfokú elismerését.

28-án 19 órától Hang Seung & Jung Jaeil a koreai népi opera, a pansori műfaját ötvözi a jazz zene elemeivel, mely már inkább a világ zenei műfajok közé sorolja dalaikat. Korea jellegzetes mí­toszát, Bari Hercegnő történetét jelení­tik meg zenéjükkel, melyből készült albumuk a 2015-ös, 12. évi Koreai Music Awards-on crossover album kategóriában elnyerte az első dí­jat. Előadásuk során egyszerre szólaltatnak meg nyugati és tradicionális koreai hangszereket, í­gy gitárt, basszusgitárt, janggot, kwaenggrait, jinget, pirit és taepyongot kiegészí­tve számí­tógépes effektekkel, létrehozva ezzel egy olyan csábí­tó dallamot amely több mint csupán a keleti és nyugati zene fúziója.
29-én 20 órától a Cho Young-Deok TRIO ad koncertet megmutatva, hogy jazz zene és a keleties hangzásvilág mily módon tud ötvöződni. Előadásaik során szí­vesen vegyí­tik a régmúlt dallamait a legújabb slágerekkel. A zongorát, basszusgitárt és dobot megszólaltató tagok a Kyoungee Egyetem 2007-es évfolyamának diákjaiként ismerkedtek meg. Nagy áttörést jelentett számukra, hogy 2012-ben megnyerték a Jarasum Nemzetközi Jazz Fesztivál első dí­ját.
Koncertjeinkre a belépés ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt előadásainkra előzetes regisztráció szükséges a www.koreaikultura.hu honlapon.

ízelí­tő a koncertekből:
Hyejin Quartet
https://www.youtube.com/watch?v=pVS3BbYOvAI
Han Seung Seok & Jung Jaeil
https://www.youtube.com/watch?v=dv5AT7jGfAs
https://www.youtube.com/watch?v=zen86vGO1uo
Jo Young Deok Trio
https://www.youtube.com/watch?v=gNe9GGM2EYg

Megosztom