2018.08.16. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Hosszú Katinka tortája

Glutén- és cukormentes édesség az Iron Lady-től!

Családi Lap
2015.11.23  14:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A torta egyik különlegessége, hogy krémjébe a Hosszú Katinka nevéhez fűződő csokoládé és eper ízű étrendkiegészítő kerül.
Kakaós glutén- és cukormentes lap

Hozzávalók 2 db 18 cm-es tortaformához:
130 g holland kakaópor
300 g gluténmentes lisztkeverék
120 g négyszeres édesítő
2 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1 tk só
4 tojás
250 ml író
250 ml víz
5 ek olaj

Elkészítés:
Kimerjük külön edénybe a száraz és nedves hozzávalókat, összekeverjük, 150 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt tűpróbáig sütjük.


Csokoládé krém

Hozzávalók:
310 g BioTechUSA Iron Meal csokoládé ízű étkezéshelyettesítő italpor
560 g habtejszín
430 g mascarpone

Elkészítés: A tejszínben feloldjuk a csokoládé ízű port, kihabosítjuk, majd a mascarponéval simára keverjük.


Gluténmentes vajas piskóta

Hozzávalók 2 db 16 cm-es tortaformához:
5 tojás
10 dkg gluténmentes lisztkeverék édesítővel
10 dkg vaj
½ kk sütőpor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját, hozzácsurgatunk vajat, belekeverjük a lisztkeveréket - vigyázva, hogy a hab lehetőleg ne törjön össze, majd kivajazott tortaformában 160 fokon készre sütjük.

Eper krém

Hozzávalók:
95 g BioTechUSA Iron Meal eper ízű étkezéshelyettesítő italpor
175 g habtejszín
150 g mascarpone

Elkészítés: A tejszínben feloldjuk az eper ízű port, kihabosítjuk, majd a mascarponéval simára keverjük.


Receptúra és tortadesign:

Vámos Judit, Vasas Nelli
www.facebook.com/Wonderland-1660457917570714






A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás