Éld túl a hétköznapokat

Tegyük a szí­vünkre a kezünket, és legyünk őszinték magunkhoz! Kivel ne fordulna elő, hogy a reggeli óvodába, iskolába induláskor vagy az esti fürdetésnél, lefektetéskor nem tudja feloldani a gyermeke ellenállását, í­gy hisztibe, sí­rásba, veszekedésbe torkollik a helyzet.

Hányszor ví­vunk hiábavaló csatákat a gyerekünkkel, hányszor esünk kétségbe, hogy ezeket a konfliktusokat szinte sosem tudjuk békésen rendezni. Erre a problémára kí­nálnak megoldást a Plukkido márka játékai, a Land és a Benefitto, amik ezekben a hétköznapi konfliktushelyzetekben könnyí­tik meg a szülők és a gyermekek kommunikációját.

A Plukkido játékok gyakorlati segí­tséget nyújtanak konkrét nevelési helyzetekben. Nem támogatják a büntetést, helyette a pozití­v megerősí­tés és a játéknyelv használatával motiválják a gyermekeket. A Benefitto és a Land játékok sikerélményt biztosí­tanak a szülők számára is azáltal, hogy a pozití­v megerősí­tések és a fantáziavilág használatával kellemes, együttműködő légkört teremtenek gyermekük és önmaguk számára egyaránt. így oldják fel a régi, rossz beidegződéseket is, melyeket sok esetben a tanult, szülői minták vagy a nehéz helyzetekből való mielőbbi szabadulási vágy okoznak. A központi helyen elhelyezett játéktábla és a figurák kalandjai beépülnek a hétköznapokba, és folyamatos vizuális visszajelzésként szolgálnak a család számára a helyzetek megoldásáról. A játékhoz kapott játékszabály segí­tségével a kezdő játékosok is könnyen boldogulnak, de a kreatí­vabb szülők személyre szabottan is kialakí­thatnak a gyermekeik számára új szabályokat. A Benefitto és a Land készí­tői – igény esetén – szí­vesen konzultálnak a szülőkkel, adnak új ötleteket a játék használatához, í­gy nyújtva folyamatos támogatást nekik. A Plukkido-t három magyar tervező, Táncsics Judit pszichológus, Horváthné Pintér Orsolya, szociálpedagógus és Nagy Balázs, tervezőgrafikus alapí­totta 2013-ban. Játékaik figurakészletét Agócs írisz illusztrátor tervezte.

Az energiát értékteremtésre kell fordí­tani

A játékok megszületésének fő célja az volt, hogy segí­tsék a gyermekükkel otthon lévő édesanyákat, javí­tsák hangulatukat, kommunikációjukat a gyermekeikkel. Táncsics Juditot gyermekei születése után hajtotta a vágy, hogy valami újat és értékeset teremtsen gondolatai, munkája által. Saját élethelyzetéből adódóan, valamint a környezetében élő anyák visszajelzései alapján úgy érezte, leginkább a gyereknevelés területén, valamint az anyák pszichológiai jóllétének növelése kapcsán lenne leginkább szükség arra, hogy energiáit értékteremtésre fordí­tsa. Ekkor kezdett bele a tervezésbe a gyermekek világát igen alaposan ismerő alapí­tótársával, Horváthné Pintér Orsolyával, és közösen tűzték ki célul, hogy játékos eszközökön keresztül mutatják meg a szülőknek, milyen csodákra képes a gyermeki fantázia, miért is érdemes minden élethelyzetben használniazt.

A Plukkido projekt 2014-ben “Felelős Innováció” kategóriában elismerő oklevelet kapott az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságától.

Megosztom