Ördög Nóra Angolában járt

Az UNICEF egyik leghosszabb ideje tartó vállalati együttműködésének kezdete óta a Pampers 17 országban segí­tett felszámolni az anyai és újszülöttkori tetanuszt. 21 országnak azonban továbbra is segí­tségre van szüksége. A kampány támogatásának most három egyszerű módja van, í­gy bárki hozzájárulhat egy kisbaba és édesanyja életének megmentéséhez.

A Pampers és az UNICEF közötti együttműködés idén ünnepli 10. évfordulóját. Az együttműködés során eddig 17 országban sikerült felszámolni az anyai és újszülöttkori tetanuszt (MNT), idén pedig újra felhí­vják a figyelmet arra, hogy aki tud, csatlakozzon különleges születésnapi kí­vánságukhoz: felszámolni az anyai és újszülöttkori tetanuszt mindenütt, ahol még mindig veszélyt jelent.

Az anyai és újszülöttkori tetanusz (MNT) számos családot érint a világ legszegényebb részein, és olyan esetekben fordul elő, amikor az újszülött bizonyos nem higiénikus és egészségre káros szülészeti eljárások következtében fertőződik meg, például a köldökzsinór nem steril eszközzel történő elvágása miatt. Amint az újszülött tetanusszal fertőződött, gyógyulásra nincs lehetőség, a fertőző betegség évente 49 000 kisbaba életét követeli, ami azt jelenti, hogy minden 11. percben meghal egy csecsemő.

Egyetlen kí­vánság

A Pampers és az UNICEF tí­z éve tartó összefogásának egyetlen kí­vánsága van: a világon mindenütt felszámolni az anyai és újszülöttkori tetanuszt. A szülők támogatásának köszönhetően a Pampers és az UNICEF „1 csomag=1 védőoltás” programjának kezdete óta hozzávetőleg 500 000 újszülött csecsemő életét sikerült megmenteni . Az eltelt évtized alatt összesen 300 millió védőoltást juttattak a rászoruló országokba, ami azt jelenti, hogy másodpercenként egy védőoltás jutott el egy édesanyához és kisbabájához.
„Az a támogatás, amit az elmúlt 10 évben a Pamperstől és a szülőktől kaptunk, rendkí­vüli mértékben segí­tette a munkánkat a pusztí­tó betegség elleni küzdelemben.” – mondja Romet-Balla ígnes, az UNICEF Magyarország kommunikációs igazgatója. – „Ez idő alatt a veszélyeztetett anyukák és gyermekeik száma ugyan 60%-kal csökkent, sajnos azonban a probléma még mindig fennáll, és további 71 millió nő és gyermek veszélyeztetett a világ legmegközelí­thetetlenebb és legszegényebb országaiban. A tetanusz egy megelőzhető betegség, mindössze egy egyszerű védőoltásra van szükség. Éppen ezért fontos, hogy a Pampers-szel együtt folytathatjuk erőfeszí­téseinket, és igyekszünk a világon mindenhol felszámolni a tetanuszfertőzést.”

Idén Madagaszkár és Mauritánia is csatlakozott azon országokhoz, amelyekben a Pampers az Uniceffel közösen segí­tett felszámolni a tetanuszfertőzést. A világon ugyanakkor további 21 országban jelent veszélyt a tetanusz, melyek közül 20-ban támogatja a Pampers a betegség elleni küzdelmet.
„Mindennapi döntéseink – mint például egy pelenka megvásárlása – során meglehetősen ritkán adódik olyan alkalom, amikor azt mondhatjuk: most segí­thetek megszüntetni egy betegséget, amely gyermekek életét követeli.” – mondja Mariola Mirek, a Procter&Gamble kommunikációs menedzsere. – „Az “1 csomag=1 védőoltás” kampányban az a legjobb, hogy az eredmények jól mérhetőek és szemmel láthatóak. Védőoltásokat adományozni megfizethetetlen! Egy egyszerű lépéssel édesanyák és újszülöttek életét menthetjük meg.” – tette hozzá.

Ördög Nóra is támogatja a kezdeményezést!

A 10. születésnap remek lehetőség arra, hogy különleges emberekkel ünnepeljünk. A kampány idei támogatójaként Ördög Nóra, ismert műsorvezető és kétgyermekes anyuka szeptemberben Angolában járt, hogy megbizonyosodjon róla, hogyan segí­t az “1 csomag = 1 védőoltás” program védelmet nyújtani az újszülött babáknak és anyukájuknak.

“Nemrégiben Angolában jártam, hogy megtapasztalhassam, hogyan változtatta meg a Pampers által támogatott védőoltási kampány a helyi közösségek életét. – meséli a műsorvezető. – Lehetőségem volt találkozni a 19 éves Allegriával és kisbabájával. Az ő és más hasonló helyzetben lévő édesanyák elképesztő története tanúskodik arról, mennyire fontos az édesanyák és leendő gyermekeik támogatása azokban a veszélyeztetett országokban is, ahol nincs megfelelő segí­tségnyújtás ennek a szí­vszorí­tó betegségnek a visszaszorí­tására. Ezt kí­vánom én is, és kérek egyúttal minden szülőt arra, hogy csatlakozzanak ők is szülinapi kí­vánságunkhoz a tetanusz teljes körű felszámolásának érdekében. Nem tudom elfogadni a tényt, hogy egy betegség, ami védőoltással ilyen könnyen megelőzhető, még mindig több ezer gyermek életet követel. Ezért támogatom a Pampers és az UNICEF kampányát.”

 

Megosztom