Csak akkor lehetünk boldogok, ha saját magunk küzdünk meg a boldogságunkért

A kétgyermekes fitneszkirálynő szerint az étkezés és a mozgás terén is ki kell alakí­tanunk a rendszerességet és – a kilengéseket és túlzásokat kerülve – törekednünk kell az egyensúlyi állapotra. Helyes táplálkozással és rendszeres edzéssel ugyanis óriási erőt nyerhetünk és hihetetlenül jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, az ősz beköszöntével is!

Szakértők szerint az ősz a legalkalmasabb évszak arra, hogy formába lendüljünk. Mit javasolsz azoknak, akik most döntenek úgy, hogy a mozgásteli, egészséges életvitelt választják?

Nagyon fontosnak tartom, hogy találjuk meg a helyes egyensúlyt a táplálkozás, a mozgás és a lélek háromszögében. De azért ne essünk túlzásokba! A táplálkozás szempontjából ez nem azt jelenti, hogy mindenről, amit szeretünk, le kell lemondanunk, de törekednünk kell az egészséges és tápláló ételek kiválasztására. Ez segí­t abban, hogy ne csak kúraszerű legyen az elhatározásunk. Ugyanez vonatkozik a sportra is. Nem szabad túlhajszolni magunkat, de bizony meg kell, hogy legyen a heti 3-4 alkalom, amit testmozgással töltünk. Ez szükséges ahhoz, hogy megfelelően működjön a szervezetünk, az anyagcserénk, vérellátásunk és a nyirokkeringésünk.

Otthon, családi körben te mennyire vagy szigorú a táplálkozás terén?

Nálunk csak egészséges ételek vannak, í­gy például többféle gyümölcs, zöldség, és nincs édesség. Azt látom, ez nagyon jól működik, mert ha elmegyünk egy étterembe, vagy vendégségbe, a kislányom, Panna nem az édeset választja, mert az nem a mindennapjaink része. A táplálkozás terén nem szigorú, inkább következetes vagyok. Két nevelési elvem van: az egyik, hogy annyi szeretetet adjak, amennyit csak tudok és ezt mindig érezzék. A másik pedig, hogy csak olyan dolgokban állok le vitatkozni, aminek van értelme.

Flóra lassan egyéves lesz, Panna pedig hat. Két kislány, férj és munka mellett hogy jut időd magadra?

Most nagyon sok szálon fut nálunk az élet, a munkahelyeim mellett pedig próbálok teljes értékű édesanyaként működni. Akkor próbálom elvégezni a feladataimat, amikor a kislányok már lefeküdtek, vagy segí­tséget kapok a férjemtől és az anyukámtól. Sok feladata van egy anyának, amiért én nagyon boldog vagyok, hogy ezt megkaphattam az élettől. Számomra nagyon fontos az anyaság. Elképesztő dolog volt azt érezni, ahogy növekszik bennem egy kis élet, táplálni tudom és ezáltal fantasztikusan szoros kötődés alakul ki közöttünk. A nőkben szerintem különleges képesség az, hogy érzelmileg mennyire rá tudnak hangolódni a másik emberre és mennyi mindenre tudnak egyszerre figyelni. Sokfelé tudunk szakadni, számos helyzetben meg tudunk megfelelni, ez az, ami olyan szí­nessé teszi az életünket, hogy az csoda.

Egészséges életmóddal, életvezetéssel kapcsolatban mi az a gondolat, melyet fontosnak tartasz átadni?

Vallom, hogy csak akkor lehetünk boldogok, ha saját magunk küzdünk meg a boldogságunkért. Őszintén hiszek abban, hogy csak a hosszú távú dolgoknak van eredménye. Évek óta nagykövete vagyok a Richter Egészségváros Programnak, az országot járva azt a gondolatiságot szeretném átadni minden lakosnak: tegyék meg az első lépést egy egészségesebb, tudatosabb kiegyensúlyozottabb életvitel megalapozása felé.

Megosztom