A Videotanár elindí­tja az ország legnagyobb tanulmányi versenyét

Két évvel ezelőtt indult útjára a Videotanár kezdeményezés, melynek célja, hogy a Nemzeti Alaptantervre épülve online formában ingyenesen elérhetővé tegye a felső tagozatos iskolások számára a tananyagokat. Mos a Videotanár csapata virtuális krétát ragadott, és meghirdeti az ország eddigi legnagyobb tanulmányi versenyét! A szuper videók mellett ellenőrző feladatsorokkal bőví­tették a tartalmat a fejlesztők, í­gy az eddigiekhez képest még interaktí­vabb lesz a Videotanár felülete. A vállalkozó kedvű diákok pedig, akik részt vesznek a Videotanár versenyén, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Eddig 850 oktatóvideó került fel a Videotanárra, ami most 17 ezer ellenőrző kérdéssel bővült. Az elmúlt két évben 70 tanár és 14 lektor dolgozott azon, hogy egy bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist adjanak azoknak a diákoknak, akiknek segí­tség kell az elfelejtett ismeretek átismétlésében, az önképzésben, vagy egyszerűen a tananyag más irányból megközelí­tett megértésében.
A közel 600 ezres nézettséggel, és majdnem háromezer feliratkozóval büszkélkedő Videotanár csapatához idén egy népszerű online videósztár, Unfield is csatlakozik. Unfield YouTube csatornája több mint 170 ezer feliratkozóval rendelkezik, ezzel az egyik legnépszerűbb hazai online videósztár a korosztályában. Pontosan ismeri az iskolások problémáit, tanulási szokásait: „Rengetegszer keresgéltem az interneten olyan honlapot, ami tulajdonképpen online tanulási lehetőség. És hogy miért? Amikor elvégzed a sulit, akkor rengeteg dolgot elfelejtesz. De nekem muszáj lesz az érettségihez sok mindent felfrissí­teni, illetve sok mindent még megtanulni. Most kapóra jött egy együttműködési lehetőség a Videotanárral. Én a Videotanár honlapon tudok tanulni, nekem ez király, és a nézőimnek is legalább most nem cleverbot-ot, nem chatroulette-t mutatok, hanem valami hasznosat, amivel kicsit ti is rájönnek, hogy jó dolog ez a tanulás.”

Unfield első videója a Videotanárról itt látható, amiben bemutatja az oldal működését.:
https://youtu.be/qbopWSzGl5Q

Unfield tehát tanul majd a videók segí­téségével, és részt vesz a tanulmányi versenyen is, és élményeit folyamatosan megosztja majd saját közösségével.

Ki lesz Magyarország legokosabb diákja?

A Videotanár szeptember 25-én, pénteken indí­totta útjára az ország eddigi legnagyobb tanulmányi versenyét. A versenyen bármely felsőtagozatos általános iskolás diák indulhat, a részvétel feltétele a Videotanár oldalán történő regisztráció. A verseny résztvevői Témazáró dolgozatokat í­rnak majd, a hónap végén pedig kitölthetnek egy Maratont, ami egy nagyobb anyagot átfogó témazáró feladatsor. A megmérettetés 8 hónapon keresztül tart majd, minden héten más-más évfolyam más-más tantárgyai kerülnek sorra, í­gy a verseny végére az egész felső tagozatos gimnáziumi tananyagot átfogják a szervezők. Aki a leggyorsabban és a legkevesebb hibával oldja meg a feladatsorokat, az lesz a győztes. A kis Témazárókat kitöltő legjobbak ajándékokra beváltható zsetonokat, a Maraton győztesei pedig garantált értékes nyereményeket kapnak. Egy versenyző többször is nekikezdhet a dolgozatnak, hiszen a végső cél az, hogy a diákok tanuljanak, gyakoroljanak és könnyebben vegyék majd az éles akadályokat az iskolában. A helyezésekért pontok, a pontokért pedig értékes nyeremények várják a nebulókat.

Miért érdemes használni a Videotanárt?

Az alapí­tók nem titkolt szándéka, hogy kezdeményezésüknek köszönhetően az ország minden területén ugyanolyan feltételekkel tanulhassanak a gyerekek, miközben ugyanolyan nagyszerű tudásbázist kapnak. Akinek nincs meg az anyagi háttere ahhoz, hogy magántanár foglalkozzon vele, most virtuálisan, ingyen kap segí­tséget olyan tanároktól, akik a Videotanáron keresztül magyarázzák el, ami esetleg a tanórán nem volt érthető. A Videotanár nem csak a gyerekeknek szól, hanem segí­t a szülőknek, nagyszülőknek is abban, hogy átismételjék a tananyagokat és tudjanak segí­teni a gyereküknek a tanulásban. Ebben az iskolában a legelhivatottabb tanárok taní­tanak, akik a mindennapos óráik után időt, energiát nem sajnálva témájuk legjobb értőivé és előadóivá nevelték magukat, í­gy szolgálva a Videotanár közösségét.

Vajon ki lesz Magyarország legokosabb kisdiákja? Versenyre fel!

 

Megosztom