ŐSSZEL IS

A hűvösebb idő egész testünket, í­gy lábszárunkat, lábfejünket és talpunkat is kiszárí­tja, a őszi cipők viselése miatt pedig könnyen megkeményedhet sarkunkon a bőr. A száraz, megvastagodott, berepedezett bőr pedig kellemetlen érzést nyújt, húzódik és viszket. Megelőzésképpen javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi tippjeinket!

1. Tipp: Váltócipő használata kötelező!

Ez a felhí­vás nem csak az edzőteremben érvényes, hanem az őszi időszakban a munkahelyeken is. Egész nap egy fűtött irodában ülve hamar belefülledhet a láb a félcipőben, ami nem csak kellemetlen szagok, de lábgombásodás kialakulásához is vezethet. Érdemes egy nyitott, kényelmes váltócipőt tartanod az irodában, hogy elkerüld a kellemetlen lábizzadást és bőrgombásodást.

2. Tipp: Távolí­tsd el az elhalt hámsejteket!

A hatékony lábápoló kezelés alapja, hogy előtte be kell áztatni a lábat. Az áztatás hatékonyságának növelése érdekében a meleg ví­zbe érdemes lábfürdő folyadékot, vagy mézet, esetleg citromlevet tenni. 15 perces áztatást követően töröld szárazra lábaid és távolí­tsd el az elhalt hámsejteket. Ehhez használd a Hansaplast Intensive Help 2in1 Bőrkeményedés elleni bőrradí­rt, amely a benne lévő habkő és ásványi só részecskéknek köszönhetően hatékony bőrradí­rozást biztosí­t. Az urea és mandulaolaj összetevők pedig intenzí­ven ápolják a bőrt, ettől puha és selymes tapintású lesz.

3. Tipp: Kezeld hatékonyan a bőrszárazságot!

A hideg, száraz időjárás miatt bőrünk hidratáltsága csökken, í­gy sarkunkon a bőr megvastagodhat, kirepedezhet, ami egyrészt kellemetlen érzés, másrészt esztétikailag sem szép. A lábak áztatása és bőrradí­rozása után használj hidratáló lábápoló terméket. A Hansaplast Intensive Help Bőrkeményedés elleni krém összetevői hatékonyan csökkentik a bőr megvastagodását és nedvességgel látják el a száraz, vagy nagyon száraz bőrt. Aquaporin technológiája révén mélyen hidratálja a talp bőrét, és használatával már 4 nap után javulás tapasztalható. A krémezés után éjszakára húzz fel egy vastag pamut zoknit, í­gy reggelre lábfejed garantáltan bársonyos érzetű lesz.

4. Tipp: Kényeztesd fáradt végtagjaidat!

Próbáltad már a mézes, gyümölcsös vagy gyógynövényes arcpakolásokat? Ha igen, akkor tapasztalhattad, hogy mennyire felfrissí­ti arcbőrödet. Lábaid ugyaní­gy megérdemlik a kényeztetést, ezért próbáld ki a paraffinos, vagy olivaolajas lábpakolást. Az ápoló anyag felvitele után csavard meleg törülközőbe a lábadat, majd 5 perc után öblí­tsd le alaposan! Havonta egy-két alkalommal érdemes talpmasszázst is igénybe venni, hiszen a kellemes masszázs ellazí­t, megnyugtatja a bőrt és frissí­ti a vérkeringést.

5. Varázsolj egészséges és szép lábkörmöket!

Lábunk bőrének ápolása mellett a körmök ápolása is nagyon fontos. Első lépés a körmök formára vágása, az élesen maradt részek simára reszelése, a köröm felületének polí­rozása, majd jöhet a lakkozás, dí­szí­tés. A körmöknek tökéletesen száraznak és krémmentesnek kell lenniük az alapréteg felvitele előtt. A körömlakk elkenődésének megakadályozása érdekében csúsztass lábujjaid közé lábujjelválasztó szivacsot! A körömágytól kifele haladva kenj fel egy ragyogó szí­nű körömlakkot, dí­szí­tsd körömmatricával, vagy szí­nes kövekkel, és hagyj elég időt a száradásra! Végül egy fedőlakkal tedd tartóssá és adj extra fényt a lakkozásnak.

Megosztom