Egészség a testnek, balzsam a léleknek

Ha sikerül megszabadulnunk néhány felesleges kilótól, a felgyülemlett mérgektől, ha le tudunk mondani az elsavasodást okozó ételekről, szó szerint megkönnyebbülünk. Fellélegzik és új energiákat kap a szervezet, megnyugszik és harmóniába kerül a lélek.

Aki kicsit is járatos léböjt berkekben, pontosan tudja, nem mindegy, mikor és hol vágunk bele a testi-lelki méregtelení­tést, tisztulást segí­tő kúrába. Legtöbben tavasszal böjtölnek, az évezredes vallási rituálék és a természet ébredését kí­sérő újjászületés nyomán, de rohanó világunkban ajánlatos beiktatni egy böjtkúrát ősszel is. Jól jön egy kis lassulás, méregtelení­tés, immunerősí­tés és energiagyűjtés a hosszú téli hónapok előtt. Mindenképpen érdemes segí­tségül hí­vni a természet erőit, figyelni a hold állását. Teliholdkor, majd az azt követő fogyó hold ciklusban a szervezet automatikusan az elengedésre, a méregtelení­tésre és a leadásra van beprogramozva, í­gy könnyebb és eredményesebb a léböjtkúra.

A karcsúsí­tó, lúgosí­tó vagy méregtelení­tő folyamatok kellemes megéléséhez szép természeti környezetre, csendre, nyugalomra van szükség. A csökkentett kalóriaadag, a lemondás a kedvenc hús- és szénhidráttartalmú ételekről vagy léböjt esetében akár minden szilárd ételről, elvonási tünetekkel is járhat. Az ingerlékenység, a türelmetlenség, a feszültségek oldásának legjobb módszere a szép természeti környezet. Séták, könnyű mozgás, faterápia, meditáció vagy jóga elengedhetetlen része a programnak. Csodát tesz a termálvizes wellness környezet is, amely lazí­t, elcsendesí­t és regenerál.

Tisztí­tó- és lúgosí­tó kúrák Sárváron
A tudatos böjtölők mindig gyönyörű természeti környezetet választanak, távol a hétköznapok zajától – olyan csodaszép környezetet és tökéletes szolgáltatási palettát, mint a Danubius Health Spa Resort Sárvár. Buchinger és Kneipp jól bevált módszerei – frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek, gyógyteák, váltófürdő – mellett naponta kényeztető wellness kezelések segí­tik a méregtelení­tés folyamatát, távol a szállodai büféasztal kí­sértésétől. Elvonulás vagy közös teázás, egyéni fitness vagy csoportos mozgás – Sárváron mindenki saját ritmusa szerint böjtölhet. Választhatja a tavasszal és ősszel megrendezett léböjtös találkozókat, vagy a vasárnaptól vasárnapig foglalható egyéni böjtkúrát.

A 9 éjszakás léböjt – klasszikus Buchinger alapokon – 2 ráhangoló napot, 5 lénapot és 2 felépí­tő napot jelent, a kúra elején és végén vegetáriánus módon zöldségekkel, a lényegi böjt napokon szilárd táplálék nélkül, sok-sok folyadékkal. Természetesen nem maradhat el az orvosi kontroll, a folyamatot támogató konzultáció és a tisztulást segí­tő testkezelések sem, masszázsok, sókamra, váltófürdő, és az együtt böjtölő csapat egymást erősí­tő ereje, mert a hosszú asztal összetart, támogat.
A szállodai ví­zi- és szaunavilág a vizes lazulás élményét nyújtja, de az igazi vonzerő a 10 hektáros arborétum, a hajdani királyi kert. Minden a természetbe hí­v, amely megnyugtat, feltölt, csití­tja a stresszt – egyszerűen tökéletes a böjtölő léleknek!

A léböjt mellett szeptembertől, havi rendszerességgel 7 éjszakás lúgosí­tó kúra indul Sárváron, amely a szervezet optimális sav-bázis háztartását hivatott beállí­tani. Napi ötszöri bázikus étrend mellett csoportos jóga és mozgás órákat, 11 testkezelést – masszázsokat, iszappakolást, sóbarlangot, mágnesterápiát is tartalmaz a csomag.

Aki kicsit könnyí­tene szervezetén, választhatja az 1000 – 1200 kcal étkezésen alapuló karcsúsí­tó-vitalizáló kúrát is, amely a kalóriaszegény étrend jó hatásait sok mozgással, testtekercseléssel, váltófürdőkkel, mágnesterápiával, masszázzsal fokozza.

www.danubiushotels.hu/sarvar

Megosztom