Kutya-elsősegély app

A Vigyél Haza Alapí­tvány és a Telenor együttműködésében fejlesztett egyedülálló applikáció elveszett kutyánk megtalálásában, új eb örökbefogadásban, kutyabarát szállás és étterem keresésben és mostantól kutya-elsősegélynyújtásban is azonnali segí­tséget nyújt.

Az új lehetőség nem csak a kedvencek életét mentheti meg, hanem általánosságban is felkészí­ti a gazdikat minden nem várt esetre, amikor a kedvencük testi épsége az ő hozzáértésükön múlhat.

Második születésnap

2015 augusztusára, az alkalmazás második születésnapjára a programot üzemeltető Vigyél Haza Alapí­tvány és a Telenor három frissí­téssel készült a felhasználóknak:

– Az alkalmazás kutya-elsősegély oktatóanyaggal egészült ki, ami alapján azonnali segí­tséget nyújthatunk bajbajutott vagy sérült állatoknak, akár életüket is megmentve ezzel.
– Az alkalmazás teljes funkcionalitásában elérhetővé vált iPhone okostelefonokon is (iOS rendszeren), amely 2015. augusztus 26-tól tölthető le.
– Az alkalmazást automatikusan érzékeli, ha angol nyelvű készülékre töltik le, í­gy tartalma is ezen a nyelven jelenik meg, í­gy szélesí­ti a lehetséges felhasználók körét.

Az alkalmazás adatbázisa, folyamatosan bővül

“Már több száz kutyabarát szállás, étterem, kávézó és kutyafuttató található itt, melyet partnerünk, a Kutyabarát.hu gyűjtött össze és folyamatosan frissí­t. További újdonság, hogy mostantól már nem csupán a szálláshelyek, de az éttermek és kutyafuttatók képei is megtekintetőek az alkalmazásban, megkönnyí­tve ezzel a választást. A Kutyaelsősegély szakmai anyagát Kis Anna segí­tett összeállí­tani, aki hasonló tárgyú tanfolyamaival, könyvével megbecsült szereplője az állatbarát közösségnek.” – mondta el í“vári András, a Vigyél Haza Alapí­tvány alapí­tója.

„Ma a Telenornál értékesí­tett készülékek 80%-a okostelefon, kétharmaduk a leggyorsabb Hipernet elérésére képes, a kutyákat pedig szinte mindenki szereti, í­gy ezek együtt egyértelművé tették, hogy technológiai hátterünket az alapí­tvány szakértelmével ötvözve egy jó ügyet tudunk szolgálni. A Vigyél Haza alkalmazással egy régóta fennálló társadalmi kérdésre tudunk előremutató, széles körben elérhető megoldást kí­nálni.” – tette hozzá Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A segí­tség számokban

A Vigyél Haza kutyakereső okostelefon alkalmazás két évvel ezelőtt mutatkozott be a nagyközönség előtt, majd rögtön az első hetekben több mint 10 000 felhasználó töltötte le, később ez a szám átlépte a 21 000-et. Eddig 4711 felelős gazdi töltötte fel a rendszerbe saját kutyáját, hogy ha az netán elkóborolna, azonnal értesí­thesse erről a közelben tartózkodókat. 348 olyan házi kedvenc van jelenleg regisztrálva, akiket kóborolni láttak valahol a közelmúltban, illetve, akiket megtalálójuk átmenetileg befogadott, és összesen 67 elveszett négylábút keres a gazdija. Máig összesen 32 menhely, állatvédő szervezet regisztrálta jelenleg 1010 gazdira váró ebét, ezzel együtt mindösszesen 6136 állatot tart nyilván a rendszer pillanatnyilag.

Bővebb információ a Vigyél Haza Alapí­tványról: http://vigyelhaza.hu
Az alkalmazás elérhető a Google Play-en és az App Store-ban.

 

Megosztom