Egy nyári kaland – amely néha egy életre szól

Emlékszik még arra, amikor Audrey Hepburn a Római vakációban megismerkedik a jóképű amerikai újságí­róval és egymásba szeretnek? És arra, amikor Julia Roberts az ízek, imák, szerelmek cí­mű filmben hátrahagyva addigi életét nekivág a nagyvilágnak, majd Bali szigetén megtalálja álmai férfiját?

Egész évben keményen dolgozik, nemhogy bulizni vagy randizni, de még pihenni sincs elég ideje. Reggel bedobja a kávéját, s már rohan is a busz után. Nem csoda, ha a hétköznapok monotonitásába beleragadva észre sem veszi, amikor egy jóképű férfi megfordul Ön után az utcán, vagy amikor a csinos kolléganő mosolyogni kezd. A fülledt nyári esték, az egzotikus utazások és a felhőtlen szabadság azonban mindig magukban rejtik az egész életre szóló kaland lehetőségét. Mit gondol, valóban könnyebben ismerkedni a vakáció során? És vajon lehet komoly kapcsolat egy nyári flörtből? Ennek jártunk most utána.

Négy nap szerelem

Éva (54) tavaly nyáron két barátnőjével utazott volna Rodoszra, azonban mind a ketten lemondták az utat az utolsó pillanatban. Éva nem ijedt meg, még örült is annak, hogy egyedül fog utazni, hiszen í­gy senkihez sem kell alkalmazkodnia, egy hétig a maga ura lehet. Vasárnap érkezett a görög szigetre, és első nap nem is csinált mást, csak gyönyörködött a tengerben, s megpróbált feltöltődni. Másnap a reggelinél azonban felfigyelt egy magányos, jóképű férfira az étkezőben. „Mindketten lestük egymást, de egyikünk sem mert kezdeményezni. A harmadik nap reggelén kicsit később keltem, és mire leértem az étkezőbe, már minden hely foglalt volt… egyedül ennek a férfinak az asztalánál akadt még egy szabad szék” – meséli. Éva ekkor nagy levegőt vett, és megkérdezte a férfit, hogy leülhet-e hozzá. Mint kiderült, az úr Berlinből érkezett, és mivel szintén egyedül utazott, ezért úgy döntöttek, hogy együtt indulnak el felfedezni a szigetet. „Aznap este már kéz a kézben sétáltunk az egyik öbölben. Szerelem volt első látásra, de valószí­nűleg ebben szerepet játszott a déli vidék, a levegő, a meleg tenger, a kék ég és a szikrázó napsütés is. Teljesen elvarázsolt minket a vidék. Nagyon romantikus volt.”
Éva és a férfi az utazást követően még egy ideig tartotta a kapcsolatot, de végül szalmalángnak bizonyult a szerelem. „Igazából a távolság nem lett volna akadály, csakhogy mire jobban megismertük egymást, addigra felszállt a rózsaszí­n köd. A hűvös északi férfi már más arcát mutatta az őszben, mint a napsütötte délvidéken. De nem bántam meg, hogy belementem ebbe a négy nap szerelembe. Rengeteget bolondoztunk, nevettünk, kézen fogva szaladtunk be a tengerbe. Néhány napig olyanok voltunk, mint a viháncoló gyerekek.”

A cikk folytatását a Családi Lap magazin júliusi számában, a 26. oldaltól kezdve találja.

Megosztom